Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyDomácí bramborové knedlíky
Albert logoAlbert logo
  • Domácí bramborové knedlíky
Domácí bramborové knedlíky

Domácí bramborové knedlíky

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Příloha

Ingredience4 porce

4 porce
  • Máslo 20 g
  • Škrob 2 plž
  • Brambory typu C 1 kg
  • Vejce 1 ks
  • Mouka hrubá 350 g
  • Sůl
  • Máslo 20 g
  • Škrob 2 plž
  • Brambory typu C 1 kg
  • Vejce 1 ks
  • Mouka hrubá 350 g
  • Sůl

Příprava

1
Den předem uvařte 1 kg brambor ve slupce v osolené vodě doměkka.
2
Uvařené brambory oloupejte, nastrouhejte nahrubo na vál, přisypte 2 lžíce škrobu a 280–400 g hrubé mouky podle potřeby. Množství závisí na tom, kolik brambory obsahují škrobu. Mouku přidávejte postupně, dokud nezískáte ideální konzistenci. Těsto by mělo ještě trochu lepit a je potřeba jej na vále podsypávat. Čím větší množství mouky, tím bude knedlík tužší.
3
Rozklepněte do těsta vejce, přidejte lžičku soli a důkladně promíchejte. Postupujte rychle, přidáním soli těsto rychle řídne a museli byste přidat další mouku. Z těsta vytvarujte 2 válečky. Vložte je ihned do osolené vařící vody a vařte 15–20 minut.
4
Knedlíky opatrně vyjměte z hrnce a potřete máslem. Nakrájejte kráječem nebo nití a podávejte. Bramborové knedlíky už budete připravovat jen domácí.
1
Den předem uvařte 1 kg brambor ve slupce v osolené vodě doměkka.
2
Uvařené brambory oloupejte, nastrouhejte nahrubo na vál, přisypte 2 lžíce škrobu a 280–400 g hrubé mouky podle potřeby. Množství závisí na tom, kolik brambory obsahují škrobu. Mouku přidávejte postupně, dokud nezískáte ideální konzistenci. Těsto by mělo ještě trochu lepit a je potřeba jej na vále podsypávat. Čím větší množství mouky, tím bude knedlík tužší.
3
Rozklepněte do těsta vejce, přidejte lžičku soli a důkladně promíchejte. Postupujte rychle, přidáním soli těsto rychle řídne a museli byste přidat další mouku. Z těsta vytvarujte 2 válečky. Vložte je ihned do osolené vařící vody a vařte 15–20 minut.
4
Knedlíky opatrně vyjměte z hrnce a potřete máslem. Nakrájejte kráječem nebo nití a podávejte. Bramborové knedlíky už budete připravovat jen domácí.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 09.05.2024 do 14.05.2024

Platný ještě 10 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 3 dny

Od 09.05.2024 do 14.05.2024

Platný ještě 10 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 10 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.