Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Vanilkové ořechové rohlíčky

Vanilkové ořechové rohlíčky

Ingredience

SUROVINY VČETNĚ PŘÍPRAVY TĚSTA:
350 g hladké mouky
200 g cukru moučky
200 g másla
100 g vlašských ořechů
2 vejce
15 g vanilkového cukru
SUROVINY S HOTOVÝM TĚSTEM ALBERT:
50 g hladké mouky
1 těsto na vanilkové rohlíčky Albert
100 g cukru moučky
20 g cukru krupice

Postup přípravy

1. Do mísy vsypte 300 g hladké mouky, 50 g moučkového cukru, měkké máslo nakrájené na kostky, rozemleté vlašské ořechy a 2 žloutky. Bílky dejte stranou. Vypracujte hladké těsto a zabalte ho do potravinářské fólie. Nechte 4 hodiny odpočinout v lednici nebo použijte hotové těsto na rohlíčky Albert.

2. Pomoučněte vál a těsto rozkrojte na 8 plátků. Z každého plátku vyválejte hada a nakrájejte ho na 6 kousků. Z připravených kousků vyválejte menší hady a zahněte je do tvaru rohlíčku.

3. Rohlíčky přendejte na plech opatřený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C 8 minut.

4. V misce smíchejte oba cukry.

5. Po upečení rohlíčky vyndejte z trouby a nechte 2–3 minuty odpočinout na chladicí mřížce. Pak je opatrně obalte v misce s cukrem.

6. Uskladněte je v papírové krabici vyložené papírovými ubrousky.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty