
Sladcí duchové

Snadné
Více než 60 minut
0/5
Párty
Dezert
Ingredience
Složení 8 porcí
- Mouka hladká 230 g
- Jedlá soda 1/2 člž
- Kakao holandské 1/2 plž
- Cukr krupicový 130 g
- Sůl
- Vejce 1 ks
- Podmáslí 95 g
- Olej slunečnicový 75 ml
- Fondán
- Džem
- Cukr moučkový 10 g
- Mouka hladká 230 g
- Jedlá soda 1/2 člž
- Kakao holandské 1/2 plž
- Cukr krupicový 130 g
- Sůl
- Vejce 1 ks
- Podmáslí 95 g
- Olej slunečnicový 75 ml
- Fondán
- Džem
- Cukr moučkový 10 g
Příprava
- 1Mouku, sodu a kakao prosejte do mísy. Přisypte krupicový cukr, špetku soli a promíchejte.
- 2V robotu utřete máslo pokrájeného na kostičky do pěny. Po lžících vmíchejte moučnou směs do hladké konzistence.
- 3V druhé míse promíchejte vejce, podmáslí a olej. Vše pomalu zapracujte do směsi s moukou a máslem. Míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
- 4Vlijte na menší plech nebo dortové formy vyložené pečicím papírem a pečte v troubě 22 minut na 180 °C.
- 5Po upečení nechte korpus vychladnout, po vychladnutí jej rozdrobte do misky, smíchejte s oblíbenou marmeládou a vytvarujte polokoule.
- 6Kuchyňskou linku nebo vál posypte moučkovým cukrem a na něm vyválejte fondán na tloušťku 1 - 2 mm. Postupně z něj vykrojte čtverce a těmi pak pokryjte připravené koule a vytvarujte fondán do tvaru ducha z prostěradla.
- 7Do kousku zbylého fondánu zapracujte trochu kakaa a z hnědého fondánu pak vytvarujte očka a pusinky, kterými pak ozdobte duchy.
- 1Mouku, sodu a kakao prosejte do mísy. Přisypte krupicový cukr, špetku soli a promíchejte.
- 2V robotu utřete máslo pokrájeného na kostičky do pěny. Po lžících vmíchejte moučnou směs do hladké konzistence.
- 3V druhé míse promíchejte vejce, podmáslí a olej. Vše pomalu zapracujte do směsi s moukou a máslem. Míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
- 4Vlijte na menší plech nebo dortové formy vyložené pečicím papírem a pečte v troubě 22 minut na 180 °C.
- 5Po upečení nechte korpus vychladnout, po vychladnutí jej rozdrobte do misky, smíchejte s oblíbenou marmeládou a vytvarujte polokoule.
- 6Kuchyňskou linku nebo vál posypte moučkovým cukrem a na něm vyválejte fondán na tloušťku 1 - 2 mm. Postupně z něj vykrojte čtverce a těmi pak pokryjte připravené koule a vytvarujte fondán do tvaru ducha z prostěradla.
- 7Do kousku zbylého fondánu zapracujte trochu kakaa a z hnědého fondánu pak vytvarujte očka a pusinky, kterými pak ozdobte duchy.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.