Vanilková zmrzlina
Ingredience
375 ml | mléka |
375 ml | husté smetany ke šlehání |
1 | vanilkový lusk |
6 | žloutků |
140 g | krupicového cukru |
Postup přípravy
1. Kovový rendlík o objemu asi litr a čtvrt pořádně vychlaďte v mrazáku. Pak do rendlíku vlijte mléko a smetanu a vmíchejte dřeň vyškrabanou z lusku i celý lusk. Přiveďte k varu a poté odstavte a nechte 5 minut chladnout. Vyjměte lusk.
2. Žloutky a cukr vyšlehejte do světlé a velmi nadýchané pěny – pomůže i zmrzlině být nadýchaná a hladká. Pak vmíchejte do smetanové směsi v rendlíku.
3. Přelijte do čistého hrnce a za občasného míchání zahřívejte na co nejnižším plameni asi 20 minut, aby směs zhoustla a udržela se na vařečce.
4. Zhoustlou směs poté přendejte do mísy, přetáhněte potravinářskou fólií, aby se neudělal škraloup, a nechte 30 minut chladnout. Pak dejte na 2 hodiny do chladničky.
5. Přendejte do formy na zmrzlinu, přetáhněte fólií a dejte na 6 hodin (nebo na tak dlouho, aby byla směs skoro zmrzlá) do mrazáku. Pak nožem zmrzlinu načechrejte, rozrušte ledové krystaly a přendejte ji do velké mísy.
6. Skoro ztuhlou zmrzlinu našlehejte ručním elektrickým šlehačem – dodá jí to lehkost a hebkou strukturu. Pak opět přeneste do formy na zmrzlinu a dejte na další 4 hodiny mrazit.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY