Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyDomácí borůvková zmrzlina
Albert logoAlbert logo
  • Domácí borůvková zmrzlina

Domácí borůvková zmrzlina

Už jste si někdy doma připravovali vlastní zmrzlinu? Zde je originální recept na domácí borůvkovou zmrzlinu. Určitě vyzkoušejte.
Domácí borůvková zmrzlina
Snadné
Více než 60 minut
3/5
Česká
Párty
Dezert

Ingredience

Složení
4 porce
  • Mléko 375 ml
  • Smetana ke šlehání 40% 375 ml
  • Vaječný žloutek 6 ks
  • Cukr krupicový 195 g
  • Borůvky mražené 500 g
  • Citronová šťáva 2 plž
  • Mléko 375 ml
  • Smetana ke šlehání 40% 375 ml
  • Vaječný žloutek 6 ks
  • Cukr krupicový 195 g
  • Borůvky mražené 500 g
  • Citronová šťáva 2 plž

Příprava

1
Kovový rendlík o objemu asi litr a čtvrt pořádně vychlaďte v mra­záku.
2
Pak do rendlíku vlijte mléko a smetanu, přiveďte k varu, a poté odstavte a nechte 5 minut chladnout.
3
Žloutky a cukr vyšlehejte do světlé a velmi nadýchané pěny – pomůže i zmrzlině být nadýchaná a hladká. Pak vmíchejte do smetanové směsi v rendlíku.
4
V rendlíku svařte 500 g mrazených borůvek, 55 g krupicového cukru a 2 lžíce citronové šťávy do hustší hmoty a přimíchejte k základu zmrzliny.
5
Přelijte do čistého hrnce a za občasného míchání zahřívejte na co nejnižším plameni asi 20 minut, aby směs zhoustla a udržela se na vařečce.
6
Zhoustlou směs poté přendejte do mísy, přetáhněte potravinářskou fólií, aby se neudělal škraloup, a nechte 30 minut chladnout. Pak dejte na 2 hodiny do chladničky.
1
Kovový rendlík o objemu asi litr a čtvrt pořádně vychlaďte v mra­záku.
2
Pak do rendlíku vlijte mléko a smetanu, přiveďte k varu, a poté odstavte a nechte 5 minut chladnout.
3
Žloutky a cukr vyšlehejte do světlé a velmi nadýchané pěny – pomůže i zmrzlině být nadýchaná a hladká. Pak vmíchejte do smetanové směsi v rendlíku.
4
V rendlíku svařte 500 g mrazených borůvek, 55 g krupicového cukru a 2 lžíce citronové šťávy do hustší hmoty a přimíchejte k základu zmrzliny.
5
Přelijte do čistého hrnce a za občasného míchání zahřívejte na co nejnižším plameni asi 20 minut, aby směs zhoustla a udržela se na vařečce.
6
Zhoustlou směs poté přendejte do mísy, přetáhněte potravinářskou fólií, aby se neudělal škraloup, a nechte 30 minut chladnout. Pak dejte na 2 hodiny do chladničky.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 6 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 6 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 13 dní

Od 24.07.2024 do 06.08.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.