
Jarní pizza

Snadné
Více než 60 minut
3/5
Italská
Jaro
Hlavní chod
Ingredience
Složení 3 porce
- Mouka hladká 520 g
- Droždí sušené 2,5 člž
- Cukr krupicový 5 g
- Sůl 5 g
- Vaječný žloutek 2 ks
- Kozí sýr 100 g
- Mléko 250 ml
- Hrášek 1 hrn.
- Pepř
- Chřest zelený 1 hrs.
- Vejce křepelčí 9 ks
- Polníček 2 hrs.
- Prosciutto 9 plát.
- Bazalka čerstvá 1 svaz.
- Olej olivový 60 ml
- Česnek 1 strouž.
- Máslo 2 plž
- Mouka hladká 520 g
- Droždí sušené 2,5 člž
- Cukr krupicový 5 g
- Sůl 5 g
- Vaječný žloutek 2 ks
- Kozí sýr 100 g
- Mléko 250 ml
- Hrášek 1 hrn.
- Pepř
- Chřest zelený 1 hrs.
- Vejce křepelčí 9 ks
- Polníček 2 hrs.
- Prosciutto 9 plát.
- Bazalka čerstvá 1 svaz.
- Olej olivový 60 ml
Příprava
- 1Nejprve udělejte těsto: v míse smíchejte mouku, droždí, sůl a cukr. Přilijte 320 ml vody pokojové teploty a vařečkou promíchejte. Pak nechte při pokojové teplotě – přetažené fólií – kynout asi 2 hodiny. Pak těsto překlopte na lehce pomoučenou pracovní plochu a rozdělte ho na tři díly. Nechte znovu 30 minut kynout. Pak díly postupně rozválejte dokulata a povrch potřete olejem.
- 2Troubu vyhřejte na 200 °C.
- 3Ve středně velkém hrnci udělejte bešamel: nechte rozpustit máslo, pak přidejte mouku, vařečkou ji rozmíchejte v másle a dvě minuty opékejte. Pak za stálého míchání metlou přilévejte mléko. Směs přiveďte k varu, vařte 5 minut a pak sejměte z ohně. Pak nakrájejte kozí sýr na kostičky a vmíchejte k bešamelu. Ten podle chuti osolte a opepřete a nakonec vmíchejte žloutky.
- 4Sýrovým bešamelem potřete pizzy, navrch rozdělte špičky chřestu a hrášek a pečte 12 minut. Pak na každou pizzu vyklepněte tři křepelčí vejce a pečte další 3 minuty.
- 5Vyjměte pizzu z trouby, dozdobte plátky prosciutta, polníčkem a bazalkovým přelivem. Na něj rozmixujte bazalku s česnekem, solí a pepřem a nařeďte olejem.
- 1Nejprve udělejte těsto: v míse smíchejte mouku, droždí, sůl a cukr. Přilijte 320 ml vody pokojové teploty a vařečkou promíchejte. Pak nechte při pokojové teplotě – přetažené fólií – kynout asi 2 hodiny. Pak těsto překlopte na lehce pomoučenou pracovní plochu a rozdělte ho na tři díly. Nechte znovu 30 minut kynout. Pak díly postupně rozválejte dokulata a povrch potřete olejem.
- 2Troubu vyhřejte na 200 °C.
- 3Ve středně velkém hrnci udělejte bešamel: nechte rozpustit máslo, pak přidejte mouku, vařečkou ji rozmíchejte v másle a dvě minuty opékejte. Pak za stálého míchání metlou přilévejte mléko. Směs přiveďte k varu, vařte 5 minut a pak sejměte z ohně. Pak nakrájejte kozí sýr na kostičky a vmíchejte k bešamelu. Ten podle chuti osolte a opepřete a nakonec vmíchejte žloutky.
- 4Sýrovým bešamelem potřete pizzy, navrch rozdělte špičky chřestu a hrášek a pečte 12 minut. Pak na každou pizzu vyklepněte tři křepelčí vejce a pečte další 3 minuty.
- 5Vyjměte pizzu z trouby, dozdobte plátky prosciutta, polníčkem a bazalkovým přelivem. Na něj rozmixujte bazalku s česnekem, solí a pepřem a nařeďte olejem.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.