
Valašský kontrabáš
Postup přípravy
1. Pohanku propláchněte, dejte do hrnce a přelijte 1 litrem vroucí vody. Povařte 2–3 minuty a pak ji nechte v teple dojít.
2. Brambory oloupejte, nakrájejte a v osolené vodě uvařte doměkka.
3. Mezitím česnek nakrájejte na plátky a oloupanou cibuli a uzené maso na kostičky. Na pánvi rozpalte 2 lžíce sádla a osmažte na něm cibuli, přidejte česnek a uzené maso. Po chvíli přidejte uvařenou pohanku, ochuťte solí, pepřem a majoránkou. Nakonec vmíchejte i uvařené, scezené brambory.
4. Přendejte do pekáče vymazaného zbylým sádlem. Posypte nahrubo nastrouhaným sýrem, pečte 15 minut na 200 °C a podávejte posypané petrželkou.
Pomohl vám recept?
38hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod