Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

400 g pohanky
1 l vody
1 kg brambor typu B
sůl
4 stroužky česneku
1 cibule
300 g uzeného masa
3 lžíce sádla
pepř
1 lžíce majoránky
200 g tvrdého sýra
1 hrst čerstvé petrželky

Postup přípravy

1. Pohanku propláchněte, dejte do hrnce a přelijte 1 litrem vroucí vody. Povařte 2–3 minuty a pak ji nechte v teple dojít.

2. Brambory oloupejte, nakrájejte a v osolené vodě uvařte doměkka.

3. Mezitím česnek nakrájejte na plátky a oloupanou cibuli a uzené maso na kostičky. Na pánvi rozpalte 2 lžíce sádla a osmažte na něm cibuli, přidejte česnek a uzené maso. Po chvíli přidejte uvařenou pohanku, ochuťte solí, pepřem a majoránkou. Nakonec vmíchejte i uvařené, scezené brambory.

4. Přendejte do pekáče vymazaného zbylým sádlem. Posypte nahrubo nastrouhaným sýrem, pečte 15 minut na 200 °C a podávejte posypané petrželkou.

Pomohl vám recept?
38hodnocení4

Další videorecepty