Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKuřecí prsa s dušenou zeleninou
Albert logoAlbert logo
  • Kuřecí prsa s dušenou zeleninou
Kuřecí prsa s dušenou zeleninou

Kuřecí prsa s dušenou zeleninou

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Mrkev 1 ks
  • Batáty 2 ks
  • Olej slunečnicový 4 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Jablko zelené 2 ks
  • Hrášek mražený 100 g
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.
  • Kuřecí prsní řízky 800 g
  • Cider 120 ml
  • Jablečný ocet 1 plž
  • Hořčice hrubozrnná 1 plž
  • Máslo 2 plž
  • Mrkev 1 ks
  • Batáty 2 ks
  • Olej slunečnicový 4 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Jablko zelené 2 ks
  • Hrášek mražený 100 g
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.
  • Kuřecí prsní řízky 800 g
  • Cider 120 ml
  • Jablečný ocet 1 plž
  • Hořčice hrubozrnná 1 plž
  • Máslo 2 plž

Příprava

1
Omyté batáty oloupejte a pokrájejte na 2cm kostky. Mrkev omyjte, oloupejte a pokrájejte na kolečka. Ve velké pánvi rozehřejte 2 lžíce slunečnicového oleje, vložte zeleninu, osolte a opepřete a opékejte asi 10 minut. Přidejte oloupaná a na kostičky pokrájená jablka a opékejte další 2 minuty. Podlijte 100 ml vody a duste zakryté dalších 10 minut. Dvě minuty před koncem přidejte k zelenině hrášek. Průběžně kontrolujte množství tekutiny a v případě potřeby přidejte vodu. Nakonec do zeleniny vmíchejte pokrájenou petrželku.
2
Omytá a osušená kuřecí prsa osolte a opepřete a opečte na 2 lžících oleje z obou stran dozlatova. Snižte teplotu a přikryté opékejte dalších 10 minut, dokud není maso hotové. Dejte stranou.
3
Teplotu opět zvyšte a přidejte jablečný cider. Za stálého míchání a seškrabování připečenin ze dna pánve vařte, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu. Přidejte jablečný ocet a hořčici, pánev dejte ze zdroje tepla a vešlehejte máslo. Omáčkou přelijte maso a podávejte s dušenou zeleninou.
1
Omyté batáty oloupejte a pokrájejte na 2cm kostky. Mrkev omyjte, oloupejte a pokrájejte na kolečka. Ve velké pánvi rozehřejte 2 lžíce slunečnicového oleje, vložte zeleninu, osolte a opepřete a opékejte asi 10 minut. Přidejte oloupaná a na kostičky pokrájená jablka a opékejte další 2 minuty. Podlijte 100 ml vody a duste zakryté dalších 10 minut. Dvě minuty před koncem přidejte k zelenině hrášek. Průběžně kontrolujte množství tekutiny a v případě potřeby přidejte vodu. Nakonec do zeleniny vmíchejte pokrájenou petrželku.
2
Omytá a osušená kuřecí prsa osolte a opepřete a opečte na 2 lžících oleje z obou stran dozlatova. Snižte teplotu a přikryté opékejte dalších 10 minut, dokud není maso hotové. Dejte stranou.
3
Teplotu opět zvyšte a přidejte jablečný cider. Za stálého míchání a seškrabování připečenin ze dna pánve vařte, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu. Přidejte jablečný ocet a hořčici, pánev dejte ze zdroje tepla a vešlehejte máslo. Omáčkou přelijte maso a podávejte s dušenou zeleninou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 17 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 3 dny

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 17 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.