
Kuřecí prsa s dušenou zeleninou

Snadné
Více než 60 minut
3/5
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Mrkev 1 ks
- Batáty 2 ks
- Olej slunečnicový 4 plž
- Sůl
- Pepř
- Jablko zelené 2 ks
- Hrášek mražený 100 g
- Petrželka čerstvá 1 hrs.
- Kuřecí prsní řízky 800 g
- Cider 120 ml
- Jablečný ocet 1 plž
- Hořčice hrubozrnná 1 plž
- Máslo 2 plž
- Mrkev 1 ks
- Batáty 2 ks
- Olej slunečnicový 4 plž
- Sůl
- Pepř
- Jablko zelené 2 ks
- Hrášek mražený 100 g
- Petrželka čerstvá 1 hrs.
- Kuřecí prsní řízky 800 g
- Cider 120 ml
- Jablečný ocet 1 plž
- Hořčice hrubozrnná 1 plž
- Máslo 2 plž
Příprava
- 1Omyté batáty oloupejte a pokrájejte na 2cm kostky. Mrkev omyjte, oloupejte a pokrájejte na kolečka. Ve velké pánvi rozehřejte 2 lžíce slunečnicového oleje, vložte zeleninu, osolte a opepřete a opékejte asi 10 minut. Přidejte oloupaná a na kostičky pokrájená jablka a opékejte další 2 minuty. Podlijte 100 ml vody a duste zakryté dalších 10 minut. Dvě minuty před koncem přidejte k zelenině hrášek. Průběžně kontrolujte množství tekutiny a v případě potřeby přidejte vodu. Nakonec do zeleniny vmíchejte pokrájenou petrželku.
- 2Omytá a osušená kuřecí prsa osolte a opepřete a opečte na 2 lžících oleje z obou stran dozlatova. Snižte teplotu a přikryté opékejte dalších 10 minut, dokud není maso hotové. Dejte stranou.
- 3Teplotu opět zvyšte a přidejte jablečný cider. Za stálého míchání a seškrabování připečenin ze dna pánve vařte, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu. Přidejte jablečný ocet a hořčici, pánev dejte ze zdroje tepla a vešlehejte máslo. Omáčkou přelijte maso a podávejte s dušenou zeleninou.
- 1Omyté batáty oloupejte a pokrájejte na 2cm kostky. Mrkev omyjte, oloupejte a pokrájejte na kolečka. Ve velké pánvi rozehřejte 2 lžíce slunečnicového oleje, vložte zeleninu, osolte a opepřete a opékejte asi 10 minut. Přidejte oloupaná a na kostičky pokrájená jablka a opékejte další 2 minuty. Podlijte 100 ml vody a duste zakryté dalších 10 minut. Dvě minuty před koncem přidejte k zelenině hrášek. Průběžně kontrolujte množství tekutiny a v případě potřeby přidejte vodu. Nakonec do zeleniny vmíchejte pokrájenou petrželku.
- 2Omytá a osušená kuřecí prsa osolte a opepřete a opečte na 2 lžících oleje z obou stran dozlatova. Snižte teplotu a přikryté opékejte dalších 10 minut, dokud není maso hotové. Dejte stranou.
- 3Teplotu opět zvyšte a přidejte jablečný cider. Za stálého míchání a seškrabování připečenin ze dna pánve vařte, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu. Přidejte jablečný ocet a hořčici, pánev dejte ze zdroje tepla a vešlehejte máslo. Omáčkou přelijte maso a podávejte s dušenou zeleninou.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.