×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Valašská kyselica

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Valašská kyselica

Co budete potřebovat

1 velká hrst sušených hříbků
1 sáček bílého kysaného zelí
kousek másla
2 pikantní klobásky
sůl, pepř, kmín, ocet
300–500 g brambor
1 kelímek zakysané smetany
hladká mouka
petrželka na ozdobu

Jak na to?

Pokrájené sušené houby dejte do misky, zalijte vroucí vodou a nechte 15 minut stranou. Mezitím sceďte zelí, propláchněte vodou, nasekejte na menší kusy a uvařte doměkka. V polévkovém hrnci rozpusťte kousek másla a pak na něm opečte na kolečka nakrájené klobásy. V momentě, kdy začne uzenina prskat, přidejte scezené a vymačkané hřiby, promíchejte, vsypte kmín, podlijte 1–1,5 litrem vody (podle toho, jak chcete mít polévku hustou) a 10 minut povařte. Pak do základu polévky přidejte nakrájené brambory a vařte 20 minut. Přidejte zelí a zakysanou smetanu rozmíchanou s hladkou moukou a ještě čtvrt hodiny povařte. Dochuťte solí, pepřem a octem, ozdobte petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Valašská kyselica

Polévka Velmi snadné Česká Petržel kadeřavá Magazín 11/2011
Průměrné hodnocení 4 (66)

Co budete potřebovat

1 velká hrst sušených hříbků
1 sáček bílého kysaného zelí
kousek másla
2 pikantní klobásky
sůl, pepř, kmín, ocet
300–500 g brambor
1 kelímek zakysané smetany
hladká mouka
petrželka na ozdobu

Jak na to?

Pokrájené sušené houby dejte do misky, zalijte vroucí vodou a nechte 15 minut stranou. Mezitím sceďte zelí, propláchněte vodou, nasekejte na menší kusy a uvařte doměkka. V polévkovém hrnci rozpusťte kousek másla a pak na něm opečte na kolečka nakrájené klobásy. V momentě, kdy začne uzenina prskat, přidejte scezené a vymačkané hřiby, promíchejte, vsypte kmín, podlijte 1–1,5 litrem vody (podle toho, jak chcete mít polévku hustou) a 10 minut povařte. Pak do základu polévky přidejte nakrájené brambory a vařte 20 minut. Přidejte zelí a zakysanou smetanu rozmíchanou s hladkou moukou a ještě čtvrt hodiny povařte. Dochuťte solí, pepřem a octem, ozdobte petrželkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty