Jarní vajíčková pomazánka s ančovičkami
Co budete potřebovat na vajíčkovou pomazánku s ančovičkami
8 | vajec |
150 g | majonézy |
50 g | žervé NP |
1 | lžička francouzské hořčice |
4 | filety ančoviček |
3 | jarní cibulky |
2 | snítky čerstvé petržele |
1 | lžička soli |
pepř | |
6 | krajíců Mistrovského chleba |
1 | svazek ředkviček |
1 | lžička celého barevného pepře |
¼ | svazku pažitky |
Jak udělat vajíčkovou pomazánku zdravější
- Chcete-li zdravější verzi, pak majonézu nahraďte jogurtem nebo zakysanou smetanou. Snížíte tím množství přijatých kalorií.
Alergeny
Recept jak na vajíčkovou pomazánku s ančovičkami
- Ve větším rendlíku přiveďte vodu k varu, vložte do ní všech 8 vajec a vařte 10 minut. Poté je zchlaďte pod tekoucí studenou vodou, nechte vychladnout a oloupejte.
- Rozkrojte uvařená vejce a opatrně lžící vyloupněte žloutky. Ty následně rozetřete v misce se 150 g majonézy, 50 g žervé a 1 lžičkou francouzské hořčice do hladké konzistence.
- Ostrým nožem rozetřete 4 filety ančoviček na pastu, přidejte je do misky k utřeným žloutkům, přisypte na kolečka nakrájené a omyté jarní cibulky, nadrobno nakrájené bílky a nasekané 2 snítky petržele. Osolte, opepřete a důkladně promíchejte.
- Všechny krajíce chleba opečte nasucho v pánvi. Potřete je pomazánkou, ozdobte ředkvičkami nakrájenými na plátky, barevným pepřem a nasekanou pažitkou. Ať vám chutná jaro na talíři!
Co byste o vajíčkové pomazánce měli vědět
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY