Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.


Albert ČR
Recept Vajíčková pomazánka s ančovičkami

Další recepty a články

Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné...
Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné sušenky
Sushi sendvič
Sushi sendvič
Sushi sendvič
Sushi sendvič
Jarní rolky
Jarní rolky
Jarní rolky
Jarní rolky
Borůvkovo-ořechový koktejl
Borůvkovo-ořechový...
Borůvkovo-ořechový koktejl
Borůvkovo-ořechový koktejl

Vajíčková pomazánka s ančovičkami

Co budete potřebovat

8 vajec
150 g majonézy
50 g žervé NP
1 lžička francouzské hořčice
4 filety ančoviček
3 jarní cibulky
2 snítky čerstvé petržele
1 lžička soli
pepř
6 krajíců Mistrovského chleba
1 svazek ředkviček
1 lžička celého barevného pepře
¼ svazku pažitky

Jak na to?

1. V rendlíku přiveďte vodu k varu, vložte do ní vejce a vařte 10 minut. Poté je zchlaďte pod tekoucí studenou vodou, nechte vychladnout a oloupejte.

2. Oddělte žloutky a bílky. Žloutky utřete vidličkou v misce s majonézou, žervé a hořčicí dohladka.

3. Ančovičky rozetřete ostrým nožem na pastu, přidejte je do misky k utřeným žloutkům, přisypte na kolečka nakrájenou omytou cibulku, nadrobno nakrájené bílky a nasekané lístky petržele. Osolte, opepřete a důkladně promíchejte.

4. Krajíce chleba opečte nasucho v pánvi. Potřete je pomazánkou, ozdobte ředkvičkami nakrájenými na plátky, barevným pepřem a nasekanou pažitkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vajíčková pomazánka s ančovičkami

Svačina Velmi snadné Velikonoce Magazín 3/2021 Počet porcí: 6
Průměrné hodnocení 4 (2)
Velikonoce končí pondělní pomlázkou. Každá žena a dívka má být vyšlehána čerstvými vrbovými proutky, aby byla svěží a zdravá, takže letos doporučujeme tradici určitě dodržet. Koledníci jsou pak za pomlázku obdarováni malovanými vajíčky a dnes i různými sladkostmi a ti starší něčím ostřejším.

Co budete potřebovat

8 vajec
150 g majonézy
50 g žervé NP
1 lžička francouzské hořčice
4 filety ančoviček
3 jarní cibulky
2 snítky čerstvé petržele
1 lžička soli
pepř
6 krajíců Mistrovského chleba
1 svazek ředkviček
1 lžička celého barevného pepře
¼ svazku pažitky

Jak na to?

1. V rendlíku přiveďte vodu k varu, vložte do ní vejce a vařte 10 minut. Poté je zchlaďte pod tekoucí studenou vodou, nechte vychladnout a oloupejte.

2. Oddělte žloutky a bílky. Žloutky utřete vidličkou v misce s majonézou, žervé a hořčicí dohladka.

3. Ančovičky rozetřete ostrým nožem na pastu, přidejte je do misky k utřeným žloutkům, přisypte na kolečka nakrájenou omytou cibulku, nadrobno nakrájené bílky a nasekané lístky petržele. Osolte, opepřete a důkladně promíchejte.

4. Krajíce chleba opečte nasucho v pánvi. Potřete je pomazánkou, ozdobte ředkvičkami nakrájenými na plátky, barevným pepřem a nasekanou pažitkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné sušenky
Sushi sendvič
Sushi sendvič
Sushi sendvič
Sushi sendvič
Jarní rolky
Jarní rolky
Jarní rolky
Jarní rolky
Borůvkovo-ořechový koktejl
Borůvkovo-ořechový koktejl
Borůvkovo-ořechový koktejl
Borůvkovo-ořechový koktejl

Inspirujte se podobnými recepty