Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Jarní vajíčková pomazánka s ančovičkami

Jarní vajíčková pomazánka s ančovičkami

Všem známá vajíčková pomazánka tentokrát netradičně. Ančovičky přidají pomazánce pikantní chuť, kterou všechny překvapíte.

Co budete potřebovat na vajíčkovou pomazánku s ančovičkami

8 vajec
150 g majonézy
50 g žervé NP
1 lžička francouzské hořčice
4 filety ančoviček
3 jarní cibulky
2 snítky čerstvé petržele
1 lžička soli
pepř
6 krajíců Mistrovského chleba
1 svazek ředkviček
1 lžička celého barevného pepře
¼ svazku pažitky

Jak udělat vajíčkovou pomazánku zdravější

Alergeny

Vejce a výrobky z nich
Mléko a výrobky z něj
Obiloviny obsahující lepek
Ryby a výrobky z nich
Hořčice a výrobky z ní

Recept jak na vajíčkovou pomazánku s ančovičkami

  1. Ve větším rendlíku přiveďte vodu k varu, vložte do ní všech 8 vajec a vařte 10 minut. Poté je zchlaďte pod tekoucí studenou vodou, nechte vychladnout a oloupejte.
  2. Rozkrojte uvařená vejce a opatrně lžící vyloupněte žloutky. Ty následně rozetřete v misce se 150 g majonézy, 50 g žervé a 1 lžičkou francouzské hořčice do hladké konzistence.
  3. Ostrým nožem rozetřete 4 filety ančoviček na pastu, přidejte je do misky k utřeným žloutkům, přisypte na kolečka nakrájené a omyté jarní cibulky, nadrobno nakrájené bílky a nasekané 2 snítky petržele. Osolte, opepřete a důkladně promíchejte.
  4. Všechny krajíce chleba opečte nasucho v pánvi. Potřete je pomazánkou, ozdobte ředkvičkami nakrájenými na plátky, barevným pepřem a nasekanou pažitkou. Ať vám chutná jaro na talíři!
Pomohl vám recept?
5hodnocení4

Co byste o vajíčkové pomazánce měli vědět

Vejce jsou bohatým zdrojem vitaminu D, který zajišťuje vstřebávání vápníku. Dále jsou tomuto vitaminu připisovány pozitivní účinky na imunitní systém.

Další videorecepty