×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Vafle s kokosovým karamelem

Další recepty a články

Borůvkové knedlíky z...
Borůvkové knedlíky z...
Borůvkové knedlíky z...
Borůvkové knedlíky z...
Meruňkové bramborové knedlíky
Meruňkové bramborové...
Meruňkové bramborové knedlíky
Meruňkové bramborové knedlíky
Řecké jogurtové koblihy
Řecké jogurtové...
Řecké jogurtové koblihy
Řecké jogurtové koblihy
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...

Vafle s kokosovým karamelem

Co budete potřebovat

NA KOKOSOVÝ KARAMEL
400ml konzerva kokosového mléka
280 g tmavého cukru
NA VAFLE
250 g hladké mouky
7 g kypřicího prášku
20 g krupicového cukru
špetka soli
475 ml mléka
2 vejce
30 ml oleje + na potření vaflovače
borůvky k podávání

Jak na to?

Vlijte kokosové mléko do většího kastrolu, přisypte cukr a na velkém plameni přiveďte k varu. Plamen stáhněte na polovinu a za občasného míchání nechte lehce probublávat 15–20 minut, až karamel zhoustne.

Na přípravu vaflí odvažte všechny suché ingredience do misky. Vejce rozbijte do mléka a prošlehejte; směs přilijte do misky se suchými surovinami. Přidejte olej a promíchejte dohladka.

Rozehřejte vaflovač a potřete ho trochou oleje. Vlijte asi 200 ml těsta a opékejte 3–4 minuty dozlatova a dokřupava. Podávejte s karamelem z kokosového mléka a ozdobte borůvkami. Výborné jsou také s javorovým sirupem a banány.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vafle s kokosovým karamelem

Dezert Snadné Magazín 4/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (2)

Co budete potřebovat

NA KOKOSOVÝ KARAMEL
400ml konzerva kokosového mléka
280 g tmavého cukru
NA VAFLE
250 g hladké mouky
7 g kypřicího prášku
20 g krupicového cukru
špetka soli
475 ml mléka
2 vejce
30 ml oleje + na potření vaflovače
borůvky k podávání

Jak na to?

Vlijte kokosové mléko do většího kastrolu, přisypte cukr a na velkém plameni přiveďte k varu. Plamen stáhněte na polovinu a za občasného míchání nechte lehce probublávat 15–20 minut, až karamel zhoustne.

Na přípravu vaflí odvažte všechny suché ingredience do misky. Vejce rozbijte do mléka a prošlehejte; směs přilijte do misky se suchými surovinami. Přidejte olej a promíchejte dohladka.

Rozehřejte vaflovač a potřete ho trochou oleje. Vlijte asi 200 ml těsta a opékejte 3–4 minuty dozlatova a dokřupava. Podávejte s karamelem z kokosového mléka a ozdobte borůvkami. Výborné jsou také s javorovým sirupem a banány.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Borůvkové knedlíky z...
Borůvkové knedlíky z...
Borůvkové knedlíky z...
Borůvkové knedlíky z...
Meruňkové bramborové knedlíky
Meruňkové bramborové knedlíky
Meruňkové bramborové knedlíky
Meruňkové bramborové knedlíky
Řecké jogurtové koblihy
Řecké jogurtové koblihy
Řecké jogurtové koblihy
Řecké jogurtové koblihy
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...

Inspirujte se podobnými recepty