×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept V medu pečená petržel s česnekovým aïoli

Další recepty a články

Lotrinský koláč
Lotrinský koláč
Lotrinský koláč
Lotrinský koláč

V medu pečená petržel s česnekovým aïoli

Co budete potřebovat

80 g másla
175 g medu
1 kg petržele
1 palice česneku
sůl
pepř
300 g majonézy
2 lžičky citronové šťávy

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Máslo a med dejte do malého rendlíku a na mírném plameni zahřívejte, aby se máslo rozpustilo. Oloupané a přepůlené petržele dejte na plech, přidejte česnek, zalijte medovým máslem, dobře promíchejte a osolte a opepřete. Pečte 35–40 minut. Po upečení vymáčkněte 4 česneky a promíchejte je s majonézou a citronovou šťávou, aby vzniklo aïoli. Podávejte společně s pečenou petrželí.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

V medu pečená petržel s česnekovým aïoli

Předkrm Snadné Francouzská Chuťovky Pečení Magazín 1/2014
Průměrné hodnocení 5 (6)

Co budete potřebovat

80 g másla
175 g medu
1 kg petržele
1 palice česneku
sůl
pepř
300 g majonézy
2 lžičky citronové šťávy

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Máslo a med dejte do malého rendlíku a na mírném plameni zahřívejte, aby se máslo rozpustilo. Oloupané a přepůlené petržele dejte na plech, přidejte česnek, zalijte medovým máslem, dobře promíchejte a osolte a opepřete. Pečte 35–40 minut. Po upečení vymáčkněte 4 česneky a promíchejte je s majonézou a citronovou šťávou, aby vzniklo aïoli. Podávejte společně s pečenou petrželí.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Lotrinský koláč
Lotrinský koláč
Lotrinský koláč
Lotrinský koláč

Inspirujte se podobnými recepty