Jablečný křen si připravte den předem. Chutě se perfektně propojí.
Snadné
Více než 60 minut
5/5
Česká
Hlavní chod
Ingredience
Složení
4 porce
Křen čerstvý 2 ks
Jablko červené 4 ks
Kvasný ocet 3 plž
Cukr krupicový 2 plž
Sůl 1/2 člž
Uzené maso 1 kg
Pepř
Olej slunečnicový 1 plž
Křen čerstvý 2 ks
Jablko červené 4 ks
Kvasný ocet 3 plž
Cukr krupicový 2 plž
Sůl 1/2 člž
Uzené maso 1 kg
Pepř
Olej slunečnicový 1 plž
Příprava
1
Očištěný křen nastrouhejte najemno a očištěná jablka nahrubo. Přidejte ocet, sůl a cukr. Promíchejte a nechte hodinu odpočinout. 2. Maso nakrájejte na plátky, opepřete a dejte na olejem vymazaný plech. Pečte 15 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Podávejte s jablečným křenem.
1
Očištěný křen nastrouhejte najemno a očištěná jablka nahrubo. Přidejte ocet, sůl a cukr. Promíchejte a nechte hodinu odpočinout. 2. Maso nakrájejte na plátky, opepřete a dejte na olejem vymazaný plech. Pečte 15 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Podávejte s jablečným křenem.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!