
Ukrajinský boršč

Snadné
Více než 60 minut
0/5
Východoevropská
Bezlepkové
Polévka
Ingredience
Složení 4 porce
- Hovězí přední bez kosti 300 g
- Sůl
- Bobkový list 2 ks
- Pepř celý 5 ks
- Nové koření 3 ks
- Brambory 3 ks
- Červená řepa 2 ks
- Olej 2 plž
- Cibule 1 ks
- Salátový mix mrkev, bílé zelí, celer a řepa Albertova tržnice 200 g
- Paprika mletá sladká 1 člž
- Rajský protlak 2 plž
- Kvasný ocet 2 plž
- Cukr krupicový 2 plž
- Zakysaná smetana 200 g
- Kopr čerstvý 1 hrs.
- Hovězí přední bez kosti 300 g
- Sůl
- Bobkový list 2 ks
- Pepř celý 5 ks
- Nové koření 3 ks
- Brambory 3 ks
- Červená řepa 2 ks
- Olej 2 plž
- Cibule 1 ks
- Salátový mix mrkev, bílé zelí, celer a řepa Albertova tržnice 200 g
- Paprika mletá sladká 1 člž
- Rajský protlak 2 plž
- Kvasný ocet 2 plž
- Cukr krupicový 2 plž
- Zakysaná smetana 200 g
Příprava
- 1Do většího hrnce nalijte 1,5 litru studené vody a vložte do ní 300 g očištěného hovězího masa. Osolte, přidejte 2 bobkové listy, 5 kuliček černého pepře a 3 kuličky nového koření. Vařte na velmi mírném plameni doměkka, přibližně 2 hodiny. Po uvaření přeceďte vývar do jiného hrnce, odstraňte koření a maso odložte stranou. Do vývaru přidejte omyté, oloupané a na kostičky nakrájené 3 brambory a 2 červené řepy a přiveďte k varu.
- 2Mezitím na pánvi rozehřejte 2 lžíce rostlinného oleje. Přidejte najemno nakrájenou oloupanou cibuli a nechte ji zesklovatět. Poté přidejte 200 g salátového mixu a za občasného míchání zprudka orestujte. Orestovanou zeleninu přidejte do polévky spolu se lžičkou mleté sladké papriky, 2 lžícemi rajčatového protlaku, 2 lžícemi octa a lžící cukru krupice. Promíchejte a vařte dalších 30 minut, dokud všechny suroviny nezměknou.
- 3Mezitím nakrájejte uvařené maso na kostičky a těsně před koncem vaření ho přidejte zpět do polévky. Prohřejte a dochuťte solí, pepřem, octem nebo cukrem.
- 4Hotový boršč podávejte se lžící zakysané smetany a můžete ozdobit snítkou kopru. Tato vydatná polévka je skvělá třeba na večeři.
- 1Do většího hrnce nalijte 1,5 litru studené vody a vložte do ní 300 g očištěného hovězího masa. Osolte, přidejte 2 bobkové listy, 5 kuliček černého pepře a 3 kuličky nového koření. Vařte na velmi mírném plameni doměkka, přibližně 2 hodiny. Po uvaření přeceďte vývar do jiného hrnce, odstraňte koření a maso odložte stranou. Do vývaru přidejte omyté, oloupané a na kostičky nakrájené 3 brambory a 2 červené řepy a přiveďte k varu.
- 2Mezitím na pánvi rozehřejte 2 lžíce rostlinného oleje. Přidejte najemno nakrájenou oloupanou cibuli a nechte ji zesklovatět. Poté přidejte 200 g salátového mixu a za občasného míchání zprudka orestujte. Orestovanou zeleninu přidejte do polévky spolu se lžičkou mleté sladké papriky, 2 lžícemi rajčatového protlaku, 2 lžícemi octa a lžící cukru krupice. Promíchejte a vařte dalších 30 minut, dokud všechny suroviny nezměknou.
- 3Mezitím nakrájejte uvařené maso na kostičky a těsně před koncem vaření ho přidejte zpět do polévky. Prohřejte a dochuťte solí, pepřem, octem nebo cukrem.
- 4Hotový boršč podávejte se lžící zakysané smetany a můžete ozdobit snítkou kopru. Tato vydatná polévka je skvělá třeba na večeři.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.