×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Tymiánová vepřová plec s jablky a dýňové hranolky

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Tymiánová vepřová plec s jablky a dýňové hranolky

Co budete potřebovat

600 g vepřové plece
2 lžíce másla
sůl, pepř
150 ml vývaru
1 lžička tymiánu
600 g dýně
olivový olej
2 jablka
1 lžíce cukru
1/2 lžičky skořice
špetka muškátového oříšku

Jak na to?

Vepřovou plec nakrájejte na plátky, osolte a opepřete. Rozehřejte lžíci másla a maso zprudka opečte, tři minuty z každé strany. Podlijte 150 ml vývaru, přihoďte tymián, stáhněte teplotu a nechte 25 minut dusit pod pokličkou.
Rozehřejte troubu na 180 °C.
Dýni nakrájejte na hranolky, smíchejte na plechu s olivovým olejem, osolte a dejte na 20 minut péct.
Na pánvi rozehřejte zbývající máslo a opečte nakrájená jablka. Posypte cukrem, skořicí a muškátovým oříškem a poduste do změknutí.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Tymiánová vepřová plec s jablky a dýňové hranolky

Hlavní chod Velmi snadné Maso Bezlepkové Tymián Magazín 10/2018 Počet porcí: 4
(0)
Budete až překvapeni, jak báječně si jemné vepřové maso z plece bude v této úpravě rozumět s nasládlými tóny. Pro dokonalou podzimní kombinaci k němu připravte rychlé hranolky z dýně, které jsou v troubě hotové skoro bez starání.  

Co budete potřebovat

600 g vepřové plece
2 lžíce másla
sůl, pepř
150 ml vývaru
1 lžička tymiánu
600 g dýně
olivový olej
2 jablka
1 lžíce cukru
1/2 lžičky skořice
špetka muškátového oříšku

Jak na to?

Vepřovou plec nakrájejte na plátky, osolte a opepřete. Rozehřejte lžíci másla a maso zprudka opečte, tři minuty z každé strany. Podlijte 150 ml vývaru, přihoďte tymián, stáhněte teplotu a nechte 25 minut dusit pod pokličkou.
Rozehřejte troubu na 180 °C.
Dýni nakrájejte na hranolky, smíchejte na plechu s olivovým olejem, osolte a dejte na 20 minut péct.
Na pánvi rozehřejte zbývající máslo a opečte nakrájená jablka. Posypte cukrem, skořicí a muškátovým oříškem a poduste do změknutí.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Inspirujte se podobnými recepty