×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Tymiánová vepřová plec s jablky a dýňové hranolky

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a ...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...

Tymiánová vepřová plec s jablky a dýňové hranolky

Co budete potřebovat

600 g vepřové plece
2 lžíce másla
sůl, pepř
150 ml vývaru
1 lžička tymiánu
600 g dýně
olivový olej
2 jablka
1 lžíce cukru
1/2 lžičky skořice
špetka muškátového oříšku

Jak na to?

Vepřovou plec nakrájejte na plátky, osolte a opepřete. Rozehřejte lžíci másla a maso zprudka opečte, tři minuty z každé strany. Podlijte 150 ml vývaru, přihoďte tymián, stáhněte teplotu a nechte 25 minut dusit pod pokličkou.
Rozehřejte troubu na 180 °C.
Dýni nakrájejte na hranolky, smíchejte na plechu s olivovým olejem, osolte a dejte na 20 minut péct.
Na pánvi rozehřejte zbývající máslo a opečte nakrájená jablka. Posypte cukrem, skořicí a muškátovým oříškem a poduste do změknutí.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Tymiánová vepřová plec s jablky a dýňové hranolky

Hlavní chod Velmi snadné Maso Bezlepkové Magazín 10/2018 Počet porcí: 4
(0)
Budete až překvapeni, jak báječně si jemné vepřové maso z plece bude v této úpravě rozumět s nasládlými tóny. Pro dokonalou podzimní kombinaci k němu připravte rychlé hranolky z dýně, které jsou v troubě hotové skoro bez starání.  

Co budete potřebovat

600 g vepřové plece
2 lžíce másla
sůl, pepř
150 ml vývaru
1 lžička tymiánu
600 g dýně
olivový olej
2 jablka
1 lžíce cukru
1/2 lžičky skořice
špetka muškátového oříšku

Jak na to?

Vepřovou plec nakrájejte na plátky, osolte a opepřete. Rozehřejte lžíci másla a maso zprudka opečte, tři minuty z každé strany. Podlijte 150 ml vývaru, přihoďte tymián, stáhněte teplotu a nechte 25 minut dusit pod pokličkou.
Rozehřejte troubu na 180 °C.
Dýni nakrájejte na hranolky, smíchejte na plechu s olivovým olejem, osolte a dejte na 20 minut péct.
Na pánvi rozehřejte zbývající máslo a opečte nakrájená jablka. Posypte cukrem, skořicí a muškátovým oříškem a poduste do změknutí.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...

Inspirujte se podobnými recepty