×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Tvarůžkový bác

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Tvarůžkový bác

Co budete potřebovat

500 g brambor
500 ml mléka
8 stroužků česneku, prolisovaných
2 vejce
1 kostka čerstvého droždí
sůl a čerstvě mletý pepř
2 lžíce sušené majoránky
500–600 g polohrubé mouky
300 g tvarůžků, pokrájených nahrubo
150 g uzeného masa, na kostičky
sádlo na pekáček

Jak na to?

Nastrouhejte brambory a vymačkejte z nich tekutinu. Přidejte mléko, česnek, vejce, rozdrobené droždí, osolte, opepřete a přidejte majoránku. Pomalu přisypávejte mouku, až vznikne těsto velmi líně odkapávající z vařečky. Vmíchejte tvarůžky a uzené maso. Vlijte do sádlem vymazaného pekáčku, nechte půl hodiny kynout. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi hodinu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Tvarůžkový bác

Snadné Magazín 4/2015
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

500 g brambor
500 ml mléka
8 stroužků česneku, prolisovaných
2 vejce
1 kostka čerstvého droždí
sůl a čerstvě mletý pepř
2 lžíce sušené majoránky
500–600 g polohrubé mouky
300 g tvarůžků, pokrájených nahrubo
150 g uzeného masa, na kostičky
sádlo na pekáček

Jak na to?

Nastrouhejte brambory a vymačkejte z nich tekutinu. Přidejte mléko, česnek, vejce, rozdrobené droždí, osolte, opepřete a přidejte majoránku. Pomalu přisypávejte mouku, až vznikne těsto velmi líně odkapávající z vařečky. Vmíchejte tvarůžky a uzené maso. Vlijte do sádlem vymazaného pekáčku, nechte půl hodiny kynout. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi hodinu.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Inspirujte se podobnými recepty