Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

2 vejce, žloutky a bílky zvlášť
1 sáček vanilkového cukru + 1 lžička navíc
500 g měkkého tvarohu
200 ml mléka + 2 lžíce extra
150 g polohrubé mouky
špetka soli
slunečnicový olej na smažení
2 lžíce zakysané smetany
borůvková marmeláda
moučkový cukr k posypání

Postup přípravy

V míse smíchejte žloutky a lžičku vanilkového cukru a lehce našlehejte. Přidejte polovinu tvarohu, mléko, mouku a špetku soli. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a pak jej opatrně vmíchejte k těstu. Z něj lžící po částech odebírejte a na rozpáleném oleji smažte lívanečky z obou stran dozlatova. Zbylý tvaroh našlehejte se 2 lžícemi mléka, sáčkem vanilkového cukru a smetanou, případně doslaďte. Lívance ozdobte tvarohem a marmeládou, posypte moučkovým cukrem.

Pomohl vám recept?
185hodnocení4

Další videorecepty