Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

250 g plnotučného měkkého tvarohu
2 vejce
1 lžíce kakaa
špetka soli
1 lžíce rumu
250 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
200 ml mléka
rostlinný olej
moučkový cukr
Na karamelový krém:
1 slazené kondenzované mléko
150 g másla

Postup přípravy

V míse promíchám tvaroh, vejce, kakao, sůl, rum s moukou promíchanou s práškem do pečiva a postupně přilévám mléko, až vznikne vláčné polotuhé těsto. Z těsta vykrajuju lžící malé koblížky, dávám je do rozpáleného oleje a smažím dozlatova. Plechovku kondenzovaného mléka nechám vařit dvě hodiny v hrnci s vodou. Máslo utřu do pěny a přidám do něj vychladlé zkaramelizované kondenzované mléko. Vzniklý krém dám do cukrářského sáčku a naplním jim koblížky. Nakonec je obalím v moučkovém cukru.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty