×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Tvarohová pomazánka s rerichou

Další recepty a články

Makrelová pomazánka
Makrelová pomazánka
Makrelová pomazánka
Makrelová pomazánka
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Paštika z kuřecích jater
Paštika z kuřecích...
Paštika z kuřecích jater
Paštika z kuřecích jater
Sýrová pomazánka
Sýrová pomazánka
Sýrová pomazánka
Sýrová pomazánka

Tvarohová pomazánka s rerichou

Co budete potřebovat

250 g měkkého tvarohu
175 ml husté zakysané smetany
1 lžicka mořské soli
4 lžicky štávy z limetky
60 ml extra panenského olivového oleje
1 stroužek česneku
100 g vlašských ořechů – napůl jemně nastrouhaných a nahrubo nasekaných
vetší hrst lístku řeřichy seté, nadrobno pokrájených
ředkvičky, pažitka, ořechy na ozdobu, pečivo

Jak na to?

Tvaroh, zakysanou smetanu, sůl, limetkovou štávu a olivový olej vyšlehejte do hladkého krému. Porcelánovou mísu dobře vytřete rozkrojeným stroužkem česneku. Je-li česnek méně aromatický, můžete do pomazánky malý kousek stroužku prolisovat. Krém v míse dobře promíchejte s ořechy a řeřichou. Dochuťte solí a limetkovou štávou a nechte asi půl hodiny v ledničce uležet. Hotovou pomazánku mažte na pečivo a zdobte ředkvičkami, pažitkou a/nebo vlašskými ořechy.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Tvarohová pomazánka s rerichou

Velmi snadné Česká Pomazánky Magazín 3/2010
(0)

Co budete potřebovat

250 g měkkého tvarohu
175 ml husté zakysané smetany
1 lžicka mořské soli
4 lžicky štávy z limetky
60 ml extra panenského olivového oleje
1 stroužek česneku
100 g vlašských ořechů – napůl jemně nastrouhaných a nahrubo nasekaných
vetší hrst lístku řeřichy seté, nadrobno pokrájených
ředkvičky, pažitka, ořechy na ozdobu, pečivo

Jak na to?

Tvaroh, zakysanou smetanu, sůl, limetkovou štávu a olivový olej vyšlehejte do hladkého krému. Porcelánovou mísu dobře vytřete rozkrojeným stroužkem česneku. Je-li česnek méně aromatický, můžete do pomazánky malý kousek stroužku prolisovat. Krém v míse dobře promíchejte s ořechy a řeřichou. Dochuťte solí a limetkovou štávou a nechte asi půl hodiny v ledničce uležet. Hotovou pomazánku mažte na pečivo a zdobte ředkvičkami, pažitkou a/nebo vlašskými ořechy.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Makrelová pomazánka
Makrelová pomazánka
Makrelová pomazánka
Makrelová pomazánka
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Paštika z kuřecích jater
Paštika z kuřecích jater
Paštika z kuřecích jater
Paštika z kuřecích jater
Sýrová pomazánka
Sýrová pomazánka
Sýrová pomazánka
Sýrová pomazánka

Inspirujte se podobnými recepty