1
V malé misce vymíchejte metličkou 80 ml olivového oleje, 2 lžíce šťávy z citronu, 2 lžíce bílého vinného octa, 2 lžičky medu, oloupaný a rozmělněný stroužek česneku a lžičku dijonské hořčice.
2
Ve velké míse smíchejte dobře očištěné listy hlávkového salátu, očištěné a na plátky nakrájené ředkvičky, očištěnou půlku okurky i třetinu ředkve nakrájené na plátky a na plátky nakrájenou půlku avokáda.
3
Připravený salát přelijte dresinkem a promíchejte.
4
Nakonec přidejte najemno nasekanou pažitku. Hlávkový salát má na jaře zelenou!
1
V malé misce vymíchejte metličkou 80 ml olivového oleje, 2 lžíce šťávy z citronu, 2 lžíce bílého vinného octa, 2 lžičky medu, oloupaný a rozmělněný stroužek česneku a lžičku dijonské hořčice.
2
Ve velké míse smíchejte dobře očištěné listy hlávkového salátu, očištěné a na plátky nakrájené ředkvičky, očištěnou půlku okurky i třetinu ředkve nakrájené na plátky a na plátky nakrájenou půlku avokáda.
3
Připravený salát přelijte dresinkem a promíchejte.
4
Nakonec přidejte najemno nasekanou pažitku. Hlávkový salát má na jaře zelenou!