Tvarohová buchta

Snadné
46-60 minut
4/5
Česká
Dezert
Ingredience
Složení 12 porcí
- Máslo 225 g
- Vejce 5 ks
- Cukr třtinový 325 g
- Mouka hrubá 75 g
- Tvaroh polotučný 1 kg
- Kypřící prášek 1 ks
- Mouka pšeničná celozrnná 75 g
- Ovesné vločky 75 g
- Sůl
- Máslo 225 g
- Vejce 5 ks
- Cukr třtinový 325 g
- Mouka hrubá 75 g
- Tvaroh polotučný 1 kg
- Kypřící prášek 1 ks
- Mouka pšeničná celozrnná 75 g
- Ovesné vločky 75 g
- Sůl
Příprava
- 1Plech vymažte máslem a vysypte hrubou moukou a předehřejte troubu na 180 °C.
- 2Vejce s 250 g cukru vyšlehejte do pěny. Přidejte tvaroh, 150 g másla, kypřící prášek a hrubou mouku.
- 3Připravte si drobenku smícháním 75 g celozrnné mouky, 75 g ovesných vloček, 75 g cukru a 75 g másla. Přidejte špetku soli.
- 4Těsto přelijte na plech, rozetřete a posypte drobenkou. Pečte 40 minut, až okraje zezlátnou.
- 1Plech vymažte máslem a vysypte hrubou moukou a předehřejte troubu na 180 °C.
- 2Vejce s 250 g cukru vyšlehejte do pěny. Přidejte tvaroh, 150 g másla, kypřící prášek a hrubou mouku.
- 3Připravte si drobenku smícháním 75 g celozrnné mouky, 75 g ovesných vloček, 75 g cukru a 75 g másla. Přidejte špetku soli.
- 4Těsto přelijte na plech, rozetřete a posypte drobenkou. Pečte 40 minut, až okraje zezlátnou.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.