×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Tuřínová polévka s cizrnovými krutony

Další recepty a články

Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Ramen
Ramen
Ramen
Ramen
Cibulačka
Cibulačka
Cibulačka
Cibulačka

Tuřínová polévka s cizrnovými krutony

Co budete potřebovat

NA KRUTONY
400g konzerva cizrny, slité, propláchnuté a osušené
2 lžičky práškového česneku
1 a ½ lžíce olivového oleje
špetka soli
NA POLÉVKU
2 lžíce olivového oleje
2 velké pórky, na kolečka bílé a světle zelené části
4 stroužky česneku, drcené
3 středně velké tuříny, oškrábané a nakrájené na kostičky
1 velký brambor, oloupaný a nakrájený na kostičky
3 lžičky sušeného tymiánu
½ lžičky mleté sladké papriky
2–2,5 litru vody nebo zeleninového vývaru
sůl
pepř
tousty potřené smetanovým sýrem k podávání

Jak na to?

Nejdřív připravte krutony. Předehřejte troubu na 200 °C. V míse promíchejte cizrnu s česnekem, olivovým olejem a solí. V jedné vrstvě ji rozprostřete na pečicí papír a pečte dokřupava 20–25 minut; uprostřed pečení cizrnu promíchejte.

V hrnci opečte na oleji pórek. Po 5 minutách přimíchejte na minutu česnek, přidejte tuřín, brambory, tymián a papriku. Promíchejte a zalijte vodou nebo vývarem. Vařte 25 minut. Polévku rozmixujte dohladka, podle potřeby nařeďte vývarem nebo vodou a dochuťte solí a pepřem. Podávejte s krutony a tousty.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Tuřínová polévka s cizrnovými krutony

Polévka Velmi snadné Magazín 4/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (4)

Co budete potřebovat

NA KRUTONY
400g konzerva cizrny, slité, propláchnuté a osušené
2 lžičky práškového česneku
1 a ½ lžíce olivového oleje
špetka soli
NA POLÉVKU
2 lžíce olivového oleje
2 velké pórky, na kolečka bílé a světle zelené části
4 stroužky česneku, drcené
3 středně velké tuříny, oškrábané a nakrájené na kostičky
1 velký brambor, oloupaný a nakrájený na kostičky
3 lžičky sušeného tymiánu
½ lžičky mleté sladké papriky
2–2,5 litru vody nebo zeleninového vývaru
sůl
pepř
tousty potřené smetanovým sýrem k podávání

Jak na to?

Nejdřív připravte krutony. Předehřejte troubu na 200 °C. V míse promíchejte cizrnu s česnekem, olivovým olejem a solí. V jedné vrstvě ji rozprostřete na pečicí papír a pečte dokřupava 20–25 minut; uprostřed pečení cizrnu promíchejte.

V hrnci opečte na oleji pórek. Po 5 minutách přimíchejte na minutu česnek, přidejte tuřín, brambory, tymián a papriku. Promíchejte a zalijte vodou nebo vývarem. Vařte 25 minut. Polévku rozmixujte dohladka, podle potřeby nařeďte vývarem nebo vodou a dochuťte solí a pepřem. Podávejte s krutony a tousty.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Ramen
Ramen
Ramen
Ramen
Cibulačka
Cibulačka
Cibulačka
Cibulačka

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat