×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Tuřínová polévka s cizrnovými krutony

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Tuřínová polévka s cizrnovými krutony

Co budete potřebovat

NA KRUTONY
400g konzerva cizrny, slité, propláchnuté a osušené
2 lžičky práškového česneku
1 a ½ lžíce olivového oleje
špetka soli
NA POLÉVKU
2 lžíce olivového oleje
2 velké pórky, na kolečka bílé a světle zelené části
4 stroužky česneku, drcené
3 středně velké tuříny, oškrábané a nakrájené na kostičky
1 velký brambor, oloupaný a nakrájený na kostičky
3 lžičky sušeného tymiánu
½ lžičky mleté sladké papriky
2–2,5 litru vody nebo zeleninového vývaru
sůl
pepř
tousty potřené smetanovým sýrem k podávání

Jak na to?

Nejdřív připravte krutony. Předehřejte troubu na 200 °C. V míse promíchejte cizrnu s česnekem, olivovým olejem a solí. V jedné vrstvě ji rozprostřete na pečicí papír a pečte dokřupava 20–25 minut; uprostřed pečení cizrnu promíchejte.

V hrnci opečte na oleji pórek. Po 5 minutách přimíchejte na minutu česnek, přidejte tuřín, brambory, tymián a papriku. Promíchejte a zalijte vodou nebo vývarem. Vařte 25 minut. Polévku rozmixujte dohladka, podle potřeby nařeďte vývarem nebo vodou a dochuťte solí a pepřem. Podávejte s krutony a tousty.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Tuřínová polévka s cizrnovými krutony

Polévka Velmi snadné Tymián Magazín 4/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (4)

Co budete potřebovat

NA KRUTONY
400g konzerva cizrny, slité, propláchnuté a osušené
2 lžičky práškového česneku
1 a ½ lžíce olivového oleje
špetka soli
NA POLÉVKU
2 lžíce olivového oleje
2 velké pórky, na kolečka bílé a světle zelené části
4 stroužky česneku, drcené
3 středně velké tuříny, oškrábané a nakrájené na kostičky
1 velký brambor, oloupaný a nakrájený na kostičky
3 lžičky sušeného tymiánu
½ lžičky mleté sladké papriky
2–2,5 litru vody nebo zeleninového vývaru
sůl
pepř
tousty potřené smetanovým sýrem k podávání

Jak na to?

Nejdřív připravte krutony. Předehřejte troubu na 200 °C. V míse promíchejte cizrnu s česnekem, olivovým olejem a solí. V jedné vrstvě ji rozprostřete na pečicí papír a pečte dokřupava 20–25 minut; uprostřed pečení cizrnu promíchejte.

V hrnci opečte na oleji pórek. Po 5 minutách přimíchejte na minutu česnek, přidejte tuřín, brambory, tymián a papriku. Promíchejte a zalijte vodou nebo vývarem. Vařte 25 minut. Polévku rozmixujte dohladka, podle potřeby nařeďte vývarem nebo vodou a dochuťte solí a pepřem. Podávejte s krutony a tousty.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Inspirujte se podobnými recepty