×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Tuňákový sendvič
30 minut , Velmi snadné ,

Tuňákový sendvič

Co budu potřebovat

NA DRESINK
3 lžíce panenského olivového oleje
2 lžíce bílého vinného octa
1 lžíce dijonské hořčice
sůl a čerstvě mletý pepř
NA SENDVIČ
2 konzervy tuňáka v olivovém oleji
½ salátové okurky
½ malé červené cibule
1 malý bochník chleba
3 lžíce olivové tapenády (viz Tip)
velká hrst bazalkových lístků
3 velká vejce, uvařená natvrdo

Jak na to?

V misce promíchejte olej, vinný ocet a hořčici. Osolte a opepřete. 2 lžícemi tohoto dresinku pokapejte slitého tuňáka. Do zbylé zálivky nakrájejte okurku na plátky a cibuli na kolečka a důkladně promíchejte.
Chleba podélně rozpulte a vydlabejte co nejvíc střídky. Dno spodní části potřete tapenádou, poklaďte bazalkovými lístky a plátky vajec. Osolte a opepřete. Poklaďte kousky tuňáka a okurkovou směsí. Přiklopte horní polovinou chleba, pak sendvič pevně zabalte do pečicího papíru.
Položte ho mezi dva plechy a horní plech něčím zatěžkejte a nechte v chladu minimálně hodinu, ale klidně i přes noc, odležet – chuť tuňáka a zeleniny krásně prostoupí chlebem. Výsledkem bude lahodný sendvič. Podávejte ho nakrájený na čtvrtiny.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Bavorský čočkový eintopf

    Z jednoho hrnce nad 60 minut
  • Boršč

    Polévky nad 60 minut
  • Brokolicové nugetky s čedarem

    Vegetariánské 60 minut