×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Tuňákový sendvič

Další recepty a články

Asijská kuřecí křídla
Asijská kuřecí...
Asijská kuřecí křídla
Asijská kuřecí křídla
Baby krůta na pomerančích
Baby krůta na...
Baby krůta na pomerančích
Baby krůta na pomerančích
Báječně jednoduché sous vide
Báječně jednoduché...
Báječně jednoduché sous vide
Báječně jednoduché sous vide
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké

Tuňákový sendvič

Co budete potřebovat

NA DRESINK
3 lžíce panenského olivového oleje
2 lžíce bílého vinného octa
1 lžíce dijonské hořčice
sůl a čerstvě mletý pepř
NA SENDVIČ
2 konzervy tuňáka v olivovém oleji
½ salátové okurky
½ malé červené cibule
1 malý bochník chleba
3 lžíce olivové tapenády (viz Tip)
velká hrst bazalkových lístků
3 velká vejce, uvařená natvrdo

Jak na to?

V misce promíchejte olej, vinný ocet a hořčici. Osolte a opepřete. 2 lžícemi tohoto dresinku pokapejte slitého tuňáka. Do zbylé zálivky nakrájejte okurku na plátky a cibuli na kolečka a důkladně promíchejte.
Chleba podélně rozpulte a vydlabejte co nejvíc střídky. Dno spodní části potřete tapenádou, poklaďte bazalkovými lístky a plátky vajec. Osolte a opepřete. Poklaďte kousky tuňáka a okurkovou směsí. Přiklopte horní polovinou chleba, pak sendvič pevně zabalte do pečicího papíru.
Položte ho mezi dva plechy a horní plech něčím zatěžkejte a nechte v chladu minimálně hodinu, ale klidně i přes noc, odležet – chuť tuňáka a zeleniny krásně prostoupí chlebem. Výsledkem bude lahodný sendvič. Podávejte ho nakrájený na čtvrtiny.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Tuňákový sendvič

Velmi snadné Magazín 6/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (8)

Co budete potřebovat

NA DRESINK
3 lžíce panenského olivového oleje
2 lžíce bílého vinného octa
1 lžíce dijonské hořčice
sůl a čerstvě mletý pepř
NA SENDVIČ
2 konzervy tuňáka v olivovém oleji
½ salátové okurky
½ malé červené cibule
1 malý bochník chleba
3 lžíce olivové tapenády (viz Tip)
velká hrst bazalkových lístků
3 velká vejce, uvařená natvrdo

Jak na to?

V misce promíchejte olej, vinný ocet a hořčici. Osolte a opepřete. 2 lžícemi tohoto dresinku pokapejte slitého tuňáka. Do zbylé zálivky nakrájejte okurku na plátky a cibuli na kolečka a důkladně promíchejte.
Chleba podélně rozpulte a vydlabejte co nejvíc střídky. Dno spodní části potřete tapenádou, poklaďte bazalkovými lístky a plátky vajec. Osolte a opepřete. Poklaďte kousky tuňáka a okurkovou směsí. Přiklopte horní polovinou chleba, pak sendvič pevně zabalte do pečicího papíru.
Položte ho mezi dva plechy a horní plech něčím zatěžkejte a nechte v chladu minimálně hodinu, ale klidně i přes noc, odležet – chuť tuňáka a zeleniny krásně prostoupí chlebem. Výsledkem bude lahodný sendvič. Podávejte ho nakrájený na čtvrtiny.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Asijská kuřecí křídla
Asijská kuřecí křídla
Asijská kuřecí křídla
Asijská kuřecí křídla
Baby krůta na pomerančích
Baby krůta na pomerančích
Baby krůta na pomerančích
Baby krůta na pomerančích
Báječně jednoduché sous vide
Báječně jednoduché sous vide
Báječně jednoduché sous vide
Báječně jednoduché sous vide
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat