Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyTuňákový sendvič
Albert logoAlbert logo
  • Tuňákový sendvič
Tuňákový sendvič

Tuňákový sendvič

Velmi snadné
16-30 minut
3/5
Piknik
Svačina

Ingredience4 porce

4 porce
  • Olej olivový 3 plž
  • Hořčice dijonská 1 plž
  • Vinný bílý ocet 2 plž
  • Sůl
  • Tuňák v plechovce v oleji 2 ks
  • Pepř
  • Salátová okurka 1/2 ks
  • Cibule červená 1/2 ks
  • Chléb 1 ks
  • Olivová tapenáda 3 plž
  • Bazalka čerstvá 1 hrs.
  • Vejce 3 ks
  • Olej olivový 3 plž
  • Hořčice dijonská 1 plž
  • Vinný bílý ocet 2 plž
  • Sůl
  • Tuňák v plechovce v oleji 2 ks
  • Pepř
  • Salátová okurka 1/2 ks
  • Cibule červená 1/2 ks
  • Chléb 1 ks
  • Olivová tapenáda 3 plž
  • Bazalka čerstvá 1 hrs.
  • Vejce 3 ks

Příprava

1
V misce promíchejte olej, vinný ocet a hořčici. Osolte a opepřete. 2 lžícemi tohoto dresinku pokapejte slitého tuňáka. Do zbylé zálivky nakrájejte okurku na plátky a cibuli na kolečka a důkladně promíchejte.
2
Chleba podélně rozpulte a vydlabejte co nejvíc střídky. Dno spodní části potřete tapenádou, poklaďte bazalkovými lístky a plátky vajec. Osolte a opepřete. Poklaďte kousky tuňáka a okurkovou směsí. Přiklopte horní polovinou chleba, pak sendvič pevně zabalte do pečicího papíru.
3
Položte ho mezi dva plechy a horní plech něčím zatěžkejte a nechte v chladu minimálně hodinu, ale klidně i přes noc, odležet – chuť tuňáka a zeleniny krásně prostoupí chlebem. Výsledkem bude lahodný sendvič. Podávejte ho nakrájený na čtvrtiny.
1
V misce promíchejte olej, vinný ocet a hořčici. Osolte a opepřete. 2 lžícemi tohoto dresinku pokapejte slitého tuňáka. Do zbylé zálivky nakrájejte okurku na plátky a cibuli na kolečka a důkladně promíchejte.
2
Chleba podélně rozpulte a vydlabejte co nejvíc střídky. Dno spodní části potřete tapenádou, poklaďte bazalkovými lístky a plátky vajec. Osolte a opepřete. Poklaďte kousky tuňáka a okurkovou směsí. Přiklopte horní polovinou chleba, pak sendvič pevně zabalte do pečicího papíru.
3
Položte ho mezi dva plechy a horní plech něčím zatěžkejte a nechte v chladu minimálně hodinu, ale klidně i přes noc, odležet – chuť tuňáka a zeleniny krásně prostoupí chlebem. Výsledkem bude lahodný sendvič. Podávejte ho nakrájený na čtvrtiny.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 06.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě dnes

Od 13.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě dnes

Od 06.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě dnes

Od 13.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.