×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Tuňákový sendvič

Další recepty a články

Špagety s pestem a tuňákovými...
Špagety s pestem a...
Špagety s pestem a tuňákovými...
Špagety s pestem a tuňákovými...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Medové těstoviny s čerstvými...
Medové těstoviny s...
Medové těstoviny s čerstvými...
Medové těstoviny s čerstvými...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s bazalkou a...

Tuňákový sendvič

Co budete potřebovat

NA DRESINK
3 lžíce panenského olivového oleje
2 lžíce bílého vinného octa
1 lžíce dijonské hořčice
sůl a čerstvě mletý pepř
NA SENDVIČ
2 konzervy tuňáka v olivovém oleji
½ salátové okurky
½ malé červené cibule
1 malý bochník chleba
3 lžíce olivové tapenády (viz Tip)
velká hrst bazalkových lístků
3 velká vejce, uvařená natvrdo

Jak na to?

V misce promíchejte olej, vinný ocet a hořčici. Osolte a opepřete. 2 lžícemi tohoto dresinku pokapejte slitého tuňáka. Do zbylé zálivky nakrájejte okurku na plátky a cibuli na kolečka a důkladně promíchejte.
Chleba podélně rozpulte a vydlabejte co nejvíc střídky. Dno spodní části potřete tapenádou, poklaďte bazalkovými lístky a plátky vajec. Osolte a opepřete. Poklaďte kousky tuňáka a okurkovou směsí. Přiklopte horní polovinou chleba, pak sendvič pevně zabalte do pečicího papíru.
Položte ho mezi dva plechy a horní plech něčím zatěžkejte a nechte v chladu minimálně hodinu, ale klidně i přes noc, odležet – chuť tuňáka a zeleniny krásně prostoupí chlebem. Výsledkem bude lahodný sendvič. Podávejte ho nakrájený na čtvrtiny.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Tuňákový sendvič

Velmi snadné Bazalka Magazín 6/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (10)

Co budete potřebovat

NA DRESINK
3 lžíce panenského olivového oleje
2 lžíce bílého vinného octa
1 lžíce dijonské hořčice
sůl a čerstvě mletý pepř
NA SENDVIČ
2 konzervy tuňáka v olivovém oleji
½ salátové okurky
½ malé červené cibule
1 malý bochník chleba
3 lžíce olivové tapenády (viz Tip)
velká hrst bazalkových lístků
3 velká vejce, uvařená natvrdo

Jak na to?

V misce promíchejte olej, vinný ocet a hořčici. Osolte a opepřete. 2 lžícemi tohoto dresinku pokapejte slitého tuňáka. Do zbylé zálivky nakrájejte okurku na plátky a cibuli na kolečka a důkladně promíchejte.
Chleba podélně rozpulte a vydlabejte co nejvíc střídky. Dno spodní části potřete tapenádou, poklaďte bazalkovými lístky a plátky vajec. Osolte a opepřete. Poklaďte kousky tuňáka a okurkovou směsí. Přiklopte horní polovinou chleba, pak sendvič pevně zabalte do pečicího papíru.
Položte ho mezi dva plechy a horní plech něčím zatěžkejte a nechte v chladu minimálně hodinu, ale klidně i přes noc, odležet – chuť tuňáka a zeleniny krásně prostoupí chlebem. Výsledkem bude lahodný sendvič. Podávejte ho nakrájený na čtvrtiny.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Špagety s pestem a tuňákovými...
Špagety s pestem a tuňákovými...
Špagety s pestem a tuňákovými...
Špagety s pestem a tuňákovými...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Medové těstoviny s čerstvými...
Medové těstoviny s čerstvými...
Medové těstoviny s čerstvými...
Medové těstoviny s čerstvými...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s bazalkou a...

Inspirujte se podobnými recepty