Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKuřecí paštika v petrželovém kabátku
Albert logoAlbert logo
  • Kuřecí paštika v petrželovém kabátku
Kuřecí paštika v petrželovém kabátku

Kuřecí paštika v petrželovém kabátku

Snadné
Více než 60 minut
0/5
Bez laktózy
Párty
Předkrm

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Kuřecí játra 500 g
  • Anglická slanina 75 g
  • Sůl
  • Tymián čerstvý 4 snít.
  • Červené víno 40 ml
  • Pepř
  • Olej slunečnicový 3 plž
  • Sádlo 100 g
  • Petržel hladkolistá 3 hrs.
  • Kuřecí játra 500 g
  • Anglická slanina 75 g
  • Sůl
  • Tymián čerstvý 4 snít.
  • Červené víno 40 ml
  • Pepř
  • Olej slunečnicový 3 plž
  • Sádlo 100 g
  • Petržel hladkolistá 3 hrs.

Příprava

1
Očištěná kuřecí játra pokojové teploty rozmixujte spolu se slaninou v robotu. Přilijte portské, vsypte lístky tymiánu, 1 a 1/2 lžičky soli a opepřete. Znovu promixujte dohladka.
2
Zapékací misku nebo formu o velikosti 23 x 7,5 x 7 cm na paštiku o délce 20 cm vymažte olejem a vyložte potravinovou fólií. Vlijte játrovou směs, překryjte fólií a pečte ve vodní lázni na 75 °C 50 minut. Po vychladnutí vložte do mrazáku.
3
V kastrůlku na mírném ohni rozpusťte sádlo. Odstavte z ohně, vsypte petrželku, lžičku soli a tyčovým mixérem rozmixujte dohladka. Podchlazenou paštiku natřete petrželkovým sádlem ve třech vrstvách a vložte ješte na hodinu do lednice. 4. Uchovávejte v chladu a spotřebujte do 3 dnů.
1
Očištěná kuřecí játra pokojové teploty rozmixujte spolu se slaninou v robotu. Přilijte portské, vsypte lístky tymiánu, 1 a 1/2 lžičky soli a opepřete. Znovu promixujte dohladka.
2
Zapékací misku nebo formu o velikosti 23 x 7,5 x 7 cm na paštiku o délce 20 cm vymažte olejem a vyložte potravinovou fólií. Vlijte játrovou směs, překryjte fólií a pečte ve vodní lázni na 75 °C 50 minut. Po vychladnutí vložte do mrazáku.
3
V kastrůlku na mírném ohni rozpusťte sádlo. Odstavte z ohně, vsypte petrželku, lžičku soli a tyčovým mixérem rozmixujte dohladka. Podchlazenou paštiku natřete petrželkovým sádlem ve třech vrstvách a vložte ješte na hodinu do lednice. 4. Uchovávejte v chladu a spotřebujte do 3 dnů.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 22 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě dnes

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě dnes

Od 02.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 22 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.