×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Tříčokoládové dortíky

Další recepty a články

Banánové kakao
Banánové kakao
Banánové kakao
Banánové kakao
Bramborový koláč s rozmarýnem
Bramborový koláč...
Bramborový koláč s rozmarýnem
Bramborový koláč s rozmarýnem
Čaj s ovocem
Čaj s ovocem
Čaj s ovocem
Čaj s ovocem
Čočkový dhál
Čočkový dhál
Čočkový dhál
Čočkový dhál

Tříčokoládové dortíky

Co budete potřebovat

Na korpusy
85 g hladké mouky
40 g kakaa holandského typu
80 g moučkového cukru
½ lžičky jedlé sody
¾ lžičky kypřicího prášku do pečiva
1 lžička instantní kávy (granulí)
špetka soli
60 ml mléka
1 vejce
Na tmavou čokoládovou pěnu
½ lžičky želatiny/agaru
350 ml smetany ke šlehání
200 g tmavé čokolády
pár kapek citronu
Na bílou čokoládovou pěnu
lžičky želatiny/agaru
200 g bílé čokolády
350 ml smetany ke šlehání
pár kapek citronové šťávy
Na čokoládové hoblinky
tabulka čokolády

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Smíchejte mouku, kakao, cukr, sodu, kypřicí prášek, kávu a sůl. Přidejte mléko, vejce a 50 ml vody a vymíchejte dohladka. Těsto rozlijte do šesti vymazaných formiček na muffiny nebo porcelánových zapékacích mističek. Upečte, aby zapíchnutá špejle vyšla čistá. Vyjměte z trouby, nechte chvíli chladnout, potom vyndejte z formiček a nechte dochladnout na mřížce.
Mezitím si připravte čokoládové pěny. Na tmavou pěnu namočte želatinu v 1 lžíci vody. V kastrůlku přiveďte k varu 120 ml smetany, přidejte namočenou želatinu, nalámané kousky čokolády, citronovou šťávu a míchejte do rozpuštění. Odstavte a nechte zcela vychladnout. Zbývajících 230 ml smetany vyšlehejte dotuha a smíchejte s vychladlou čokoládovo-smetanovou směsí.
Na bílou čokoládovou pěnu smíchejte želatinu s 1,5 lžící vody a postupujte stejně, jako v případě tmavé pěny.
Nastříhejte si 10 cm vysoké pruhy pečicího papíru a obalte je kolem každého koláčku a konce upevněte lepicí páskou. Všechny koláčky naskládejte na prkénko nebo plech.
Pěnu z tmavé čokolády přeneste do cukrářského sáčku se širokou špičkou a nastříkejte ji na koláček zhruba do výšky 2,5 cm. Pak prkénko či plech s koláčky dejte do lednice a nechte aspoň 20 minut chladit. Postup zopakujte s pěnou z bílé čokolády. Nechte aspoň 4 hodiny chladit.
Z čokolády vyrobte pomocí škrabky na zeleninu hobliny, ozdobte jimi dortíky a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Tříčokoládové dortíky

Snadné Pečení Magazín 11/2015
Průměrné hodnocení 4 (4)

Co budete potřebovat

Na korpusy
85 g hladké mouky
40 g kakaa holandského typu
80 g moučkového cukru
½ lžičky jedlé sody
¾ lžičky kypřicího prášku do pečiva
1 lžička instantní kávy (granulí)
špetka soli
60 ml mléka
1 vejce
Na tmavou čokoládovou pěnu
½ lžičky želatiny/agaru
350 ml smetany ke šlehání
200 g tmavé čokolády
pár kapek citronu
Na bílou čokoládovou pěnu
lžičky želatiny/agaru
200 g bílé čokolády
350 ml smetany ke šlehání
pár kapek citronové šťávy
Na čokoládové hoblinky
tabulka čokolády

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Smíchejte mouku, kakao, cukr, sodu, kypřicí prášek, kávu a sůl. Přidejte mléko, vejce a 50 ml vody a vymíchejte dohladka. Těsto rozlijte do šesti vymazaných formiček na muffiny nebo porcelánových zapékacích mističek. Upečte, aby zapíchnutá špejle vyšla čistá. Vyjměte z trouby, nechte chvíli chladnout, potom vyndejte z formiček a nechte dochladnout na mřížce.
Mezitím si připravte čokoládové pěny. Na tmavou pěnu namočte želatinu v 1 lžíci vody. V kastrůlku přiveďte k varu 120 ml smetany, přidejte namočenou želatinu, nalámané kousky čokolády, citronovou šťávu a míchejte do rozpuštění. Odstavte a nechte zcela vychladnout. Zbývajících 230 ml smetany vyšlehejte dotuha a smíchejte s vychladlou čokoládovo-smetanovou směsí.
Na bílou čokoládovou pěnu smíchejte želatinu s 1,5 lžící vody a postupujte stejně, jako v případě tmavé pěny.
Nastříhejte si 10 cm vysoké pruhy pečicího papíru a obalte je kolem každého koláčku a konce upevněte lepicí páskou. Všechny koláčky naskládejte na prkénko nebo plech.
Pěnu z tmavé čokolády přeneste do cukrářského sáčku se širokou špičkou a nastříkejte ji na koláček zhruba do výšky 2,5 cm. Pak prkénko či plech s koláčky dejte do lednice a nechte aspoň 20 minut chladit. Postup zopakujte s pěnou z bílé čokolády. Nechte aspoň 4 hodiny chladit.
Z čokolády vyrobte pomocí škrabky na zeleninu hobliny, ozdobte jimi dortíky a podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Banánové kakao
Banánové kakao
Banánové kakao
Banánové kakao
Bramborový koláč s rozmarýnem
Bramborový koláč s rozmarýnem
Bramborový koláč s rozmarýnem
Bramborový koláč s rozmarýnem
Čaj s ovocem
Čaj s ovocem
Čaj s ovocem
Čaj s ovocem
Čočkový dhál
Čočkový dhál
Čočkový dhál
Čočkový dhál

Inspirujte se podobnými recepty