×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Tříčokoládové dortíky

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Tříčokoládové dortíky

Co budete potřebovat

Na korpusy
85 g hladké mouky
40 g kakaa holandského typu
80 g moučkového cukru
½ lžičky jedlé sody
¾ lžičky kypřicího prášku do pečiva
1 lžička instantní kávy (granulí)
špetka soli
60 ml mléka
1 vejce
Na tmavou čokoládovou pěnu
½ lžičky želatiny/agaru
350 ml smetany ke šlehání
200 g tmavé čokolády
pár kapek citronu
Na bílou čokoládovou pěnu
lžičky želatiny/agaru
200 g bílé čokolády
350 ml smetany ke šlehání
pár kapek citronové šťávy
Na čokoládové hoblinky
tabulka čokolády

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Smíchejte mouku, kakao, cukr, sodu, kypřicí prášek, kávu a sůl. Přidejte mléko, vejce a 50 ml vody a vymíchejte dohladka. Těsto rozlijte do šesti vymazaných formiček na muffiny nebo porcelánových zapékacích mističek. Upečte, aby zapíchnutá špejle vyšla čistá. Vyjměte z trouby, nechte chvíli chladnout, potom vyndejte z formiček a nechte dochladnout na mřížce.
Mezitím si připravte čokoládové pěny. Na tmavou pěnu namočte želatinu v 1 lžíci vody. V kastrůlku přiveďte k varu 120 ml smetany, přidejte namočenou želatinu, nalámané kousky čokolády, citronovou šťávu a míchejte do rozpuštění. Odstavte a nechte zcela vychladnout. Zbývajících 230 ml smetany vyšlehejte dotuha a smíchejte s vychladlou čokoládovo-smetanovou směsí.
Na bílou čokoládovou pěnu smíchejte želatinu s 1,5 lžící vody a postupujte stejně, jako v případě tmavé pěny.
Nastříhejte si 10 cm vysoké pruhy pečicího papíru a obalte je kolem každého koláčku a konce upevněte lepicí páskou. Všechny koláčky naskládejte na prkénko nebo plech.
Pěnu z tmavé čokolády přeneste do cukrářského sáčku se širokou špičkou a nastříkejte ji na koláček zhruba do výšky 2,5 cm. Pak prkénko či plech s koláčky dejte do lednice a nechte aspoň 20 minut chladit. Postup zopakujte s pěnou z bílé čokolády. Nechte aspoň 4 hodiny chladit.
Z čokolády vyrobte pomocí škrabky na zeleninu hobliny, ozdobte jimi dortíky a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Tříčokoládové dortíky

Snadné Pečení Magazín 11/2015
Průměrné hodnocení 4 (4)

Co budete potřebovat

Na korpusy
85 g hladké mouky
40 g kakaa holandského typu
80 g moučkového cukru
½ lžičky jedlé sody
¾ lžičky kypřicího prášku do pečiva
1 lžička instantní kávy (granulí)
špetka soli
60 ml mléka
1 vejce
Na tmavou čokoládovou pěnu
½ lžičky želatiny/agaru
350 ml smetany ke šlehání
200 g tmavé čokolády
pár kapek citronu
Na bílou čokoládovou pěnu
lžičky želatiny/agaru
200 g bílé čokolády
350 ml smetany ke šlehání
pár kapek citronové šťávy
Na čokoládové hoblinky
tabulka čokolády

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Smíchejte mouku, kakao, cukr, sodu, kypřicí prášek, kávu a sůl. Přidejte mléko, vejce a 50 ml vody a vymíchejte dohladka. Těsto rozlijte do šesti vymazaných formiček na muffiny nebo porcelánových zapékacích mističek. Upečte, aby zapíchnutá špejle vyšla čistá. Vyjměte z trouby, nechte chvíli chladnout, potom vyndejte z formiček a nechte dochladnout na mřížce.
Mezitím si připravte čokoládové pěny. Na tmavou pěnu namočte želatinu v 1 lžíci vody. V kastrůlku přiveďte k varu 120 ml smetany, přidejte namočenou želatinu, nalámané kousky čokolády, citronovou šťávu a míchejte do rozpuštění. Odstavte a nechte zcela vychladnout. Zbývajících 230 ml smetany vyšlehejte dotuha a smíchejte s vychladlou čokoládovo-smetanovou směsí.
Na bílou čokoládovou pěnu smíchejte želatinu s 1,5 lžící vody a postupujte stejně, jako v případě tmavé pěny.
Nastříhejte si 10 cm vysoké pruhy pečicího papíru a obalte je kolem každého koláčku a konce upevněte lepicí páskou. Všechny koláčky naskládejte na prkénko nebo plech.
Pěnu z tmavé čokolády přeneste do cukrářského sáčku se širokou špičkou a nastříkejte ji na koláček zhruba do výšky 2,5 cm. Pak prkénko či plech s koláčky dejte do lednice a nechte aspoň 20 minut chladit. Postup zopakujte s pěnou z bílé čokolády. Nechte aspoň 4 hodiny chladit.
Z čokolády vyrobte pomocí škrabky na zeleninu hobliny, ozdobte jimi dortíky a podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty