
Jáhlový nákyp
Když už vymýšlíme recepty z typického českého ovoce, napadlo nás osvěžit kdysi oblíbený pokrm, dnes již trochu zapomenutý – jáhlový nákyp. Z původně skromného jídla je rázem luxusní dezert.

Snadné
Více než 60 minut
0/5
Bezlepkové
Dezert
Ingredience
Složení 8 porcí
- Máslo 60 g
- Sůl 1/2 člž
- Mléko 500 ml
- Jáhly 150 g
- Cukr moučkový 100 g
- Švestky 5 ks
- Skořice mletá 1/2 člž
- Vejce 5 ks
- Bluma 4 ks
- Máslo 60 g
- Sůl 1/2 člž
- Mléko 500 ml
- Jáhly 150 g
- Cukr moučkový 100 g
- Švestky 5 ks
- Skořice mletá 1/2 člž
- Vejce 5 ks
- Bluma 4 ks


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.