
Třešňový koláč

Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Dezert
Ingredience
Složení 8 porcí
- Máslo 100 g
- Sůl
- Sušenky celozrnné 300 g
- Skořice mletá 2 člž
- Třešně 800 g
- Cukr krupicový 200 g
- Škrob kukuřičný 50 g
- Citron 2 ks
- Krémový čerstvý sýr 250 g
- Kondenzované mléko slazené 200 g
- Žervé 240 g
- Vanilkový extrakt 1 člž
- Máslo 100 g
- Sůl
- Sušenky celozrnné 300 g
- Skořice mletá 2 člž
- Třešně 800 g
- Cukr krupicový 200 g
- Škrob kukuřičný 50 g
- Citron 2 ks
- Krémový čerstvý sýr 250 g
- Kondenzované mléko slazené 200 g
- Žervé 240 g
- Vanilkový extrakt 1 člž
Příprava
- 1V mixéru rozemelte sušenky. Drť přesypte do misky a přidejte k ní na kostičky nakrájené máslo. Přisypte špetku soli a 1 lžičku skořice. Vše rukama promačkejte, až vznikne těsto. Přendejte ho do kulaté koláčové formy o průměru 22 cm a prsty utlačte na 4 mm silnou vrstvu. Pak dejte na 10 minut odležet do lednice. Potom vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 12 minut dozlatova. Nechte vychladnout.
- 2Mezitím připravte třešňovou náplň a krém. Třešně omyjte a vypeckujte. Vložte je do hrnce, přisypte cukr, škrob a šťávu z 1 citronu. Nakonec vsypte 1 lžičku skořice. Vše promíchejte a přiveďte k varu. Stáhněte plamen a míchejte do zhoustnutí. Směs dejte stranou a hladinu překryjte potravinářskou fólií.
- 3V míse smíchejte čerstvý sýr, žervé, kondenzované mléko, šťávu z 1 citronu a vanilkový extrakt. Ručně prošlehejte metličkou na hladký krém.
- 4Na vychladlý upečený korpus nalijte krém. Navrch přidejte vychladlou třešňovou směs a takto připravený koláč dejte ještě na 2 hodiny chladit do lednice. A letní koláč je hotový.
- 1V mixéru rozemelte sušenky. Drť přesypte do misky a přidejte k ní na kostičky nakrájené máslo. Přisypte špetku soli a 1 lžičku skořice. Vše rukama promačkejte, až vznikne těsto. Přendejte ho do kulaté koláčové formy o průměru 22 cm a prsty utlačte na 4 mm silnou vrstvu. Pak dejte na 10 minut odležet do lednice. Potom vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 12 minut dozlatova. Nechte vychladnout.
- 2Mezitím připravte třešňovou náplň a krém. Třešně omyjte a vypeckujte. Vložte je do hrnce, přisypte cukr, škrob a šťávu z 1 citronu. Nakonec vsypte 1 lžičku skořice. Vše promíchejte a přiveďte k varu. Stáhněte plamen a míchejte do zhoustnutí. Směs dejte stranou a hladinu překryjte potravinářskou fólií.
- 3V míse smíchejte čerstvý sýr, žervé, kondenzované mléko, šťávu z 1 citronu a vanilkový extrakt. Ručně prošlehejte metličkou na hladký krém.
- 4Na vychladlý upečený korpus nalijte krém. Navrch přidejte vychladlou třešňovou směs a takto připravený koláč dejte ještě na 2 hodiny chladit do lednice. A letní koláč je hotový.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.