×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Treska v hořčičné omáčce

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové...
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Treska v hořčičné omáčce

Co budete potřebovat

600 g filetů z tresky
sůl, pepř
400 g listového špenátu
125 g másla na restování a pečení
1 šalotka nakrájená najemno
2 stroužky utřeného česneku
1 červená paprika nakrájená na kostičky
Omáčka:
4 lžíce hrubozrnné hořčice
1 lžíce hladké mouky
200 ml zeleninového vývaru
100 ml bílého vína
sůl, pepř
1 lžička medu
1 citron nakrájený na půlměsíčky
300 g dlouhozrnné rýže uvařené v osolené vodě
1 hrst listové petržele nadrobno nasekané

Jak na to?

Filety ryby osolte, opepřete, poklaďte špenátovými listy a zarolujte. Rolky zprudka opečte na pánvi, přendejte na pekáček a na másle dejte péci do trouby předehřáté na 200 °C asi na sedm minut. Šalotku, česnek a červenou papriku orestujte, přidejte zbytek špenátu, osolte, opepřete a na mírném ohni nechte špenát zatáhnout. Na omáčku orestujte hořčici, mouku a med, zalijte vývarem s vínem, osolte, opepřete a povařte. Rýži promíchejte s petrželkou. Rybu servírujte s citronem, rýží a omáčkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Treska v hořčičné omáčce

Hlavní chod Snadné Ryby Tip týdne
(0)

Co budete potřebovat

600 g filetů z tresky
sůl, pepř
400 g listového špenátu
125 g másla na restování a pečení
1 šalotka nakrájená najemno
2 stroužky utřeného česneku
1 červená paprika nakrájená na kostičky
Omáčka:
4 lžíce hrubozrnné hořčice
1 lžíce hladké mouky
200 ml zeleninového vývaru
100 ml bílého vína
sůl, pepř
1 lžička medu
1 citron nakrájený na půlměsíčky
300 g dlouhozrnné rýže uvařené v osolené vodě
1 hrst listové petržele nadrobno nasekané

Jak na to?

Filety ryby osolte, opepřete, poklaďte špenátovými listy a zarolujte. Rolky zprudka opečte na pánvi, přendejte na pekáček a na másle dejte péci do trouby předehřáté na 200 °C asi na sedm minut. Šalotku, česnek a červenou papriku orestujte, přidejte zbytek špenátu, osolte, opepřete a na mírném ohni nechte špenát zatáhnout. Na omáčku orestujte hořčici, mouku a med, zalijte vývarem s vínem, osolte, opepřete a povařte. Rýži promíchejte s petrželkou. Rybu servírujte s citronem, rýží a omáčkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Inspirujte se podobnými recepty