
Treska se salsou verde, kuskusem a olivami
Ingredience
4 | rajčata |
1 | zelená chilli paprička |
1 | stroužek česneku |
½ | cibule |
1 | hrst čerstvého koriandru |
2 | lžíce olivového oleje |
250 g | kuskusu |
500 ml | vody |
1 | kostka zeleninového bujónu |
1 | hrst čerstvého kopru |
1 | hrst čerstvé petržele |
800 g | filetů z tresky tmavé z Rybího trhu Albert |
sůl, pepř | |
40 g | másla |
100 g | černých oliv bez pecky |
Postup přípravy
1. Rajčata omyjte, nasekejte nadrobno a dejte stranou. Do mixéru přidejte omytou, zbavenou semínek a nakrájenou chilli papričku, prolisovaný česnek, na kostičky nakrájenou očištěnou cibuli a čerstvý koriandr. Přilijte 1 lžíci olivového oleje a vše dobře promixujte. Salsu přelijte do misky, přidejte rajčata, promíchejte a dejte do lednice.
2. Mezitím kuskus vsypte do misky a zalijte 500 ml vroucí vody. Přidejte bujón a vše promíchejte. Pak přiklopte poklicí a nechte vodu zcela vstřebat. Nakonec ochuťte nasekaným čerstvým koprem a petrželkou a promíchejte.
3. Tresku osolte, opepřete a opékejte na zbylém rozehřátém oleji z každé strany asi 4 minuty. Pak přidejte máslo, stáhněte plamen a vsypte olivy. Vše poduste pod poklicí cca 5 minut.
4. Na talíře servírujte připravený kuskus, přidejte filet z tresky spolu s olivami a vše přelijte vychlazenou salsou. Ozdobte čerstvým koprem a petrželkou.