Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

4 rajčata
1 zelená chilli paprička
1 stroužek česneku
½ cibule
1 hrst čerstvého koriandru
2 lžíce olivového oleje
250 g kuskusu
500 ml vody
1 kostka zeleninového bujónu
1 hrst čerstvého kopru
1 hrst čerstvé petržele
800 g filetů z tresky tmavé z Rybího trhu Albert
sůl, pepř
40 g másla
100 g černých oliv bez pecky

Postup přípravy

1. Rajčata omyjte, nasekejte nadrobno a dejte stranou. Do mixéru přidejte omytou, zbavenou semínek a nakrájenou chilli papričku, prolisovaný česnek, na kostičky nakrájenou očištěnou cibuli a čerstvý koriandr. Přilijte 1 lžíci olivového oleje a vše dobře promixujte. Salsu přelijte do misky, přidejte rajčata, promíchejte a dejte do lednice.

2. Mezitím kuskus vsypte do misky a zalijte 500 ml vroucí vody. Přidejte bujón a vše promíchejte. Pak přiklopte poklicí a nechte vodu zcela vstřebat. Nakonec ochuťte nasekaným čerstvým koprem a petrželkou a promíchejte.

3. Tresku osolte, opepřete a opékejte na zbylém rozehřátém oleji z každé strany asi 4 minuty. Pak přidejte máslo, stáhněte plamen a vsypte olivy. Vše poduste pod poklicí cca 5 minut.

4. Na talíře servírujte připravený kuskus, přidejte filet z tresky spolu s olivami a vše přelijte vychlazenou salsou. Ozdobte čerstvým koprem a petrželkou.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty