×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Treska s krémovými bramborami

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové...
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Treska s krémovými bramborami

Co budete potřebovat

100 ml smetany (30%)
125 ml mléka
500 g moučných brambor
15 g másla
Sůl a pepř
1 lžička mletého muškátového oříšku
50 g ementálu
1 snítka rozmarýnu
4 filety tresky
1 citron
4 hrsti polníčku
8 cherry rajčat

Jak na to?

Smetanu smíchejte s mlékem. Oloupané brambory omyjte a nakrouhejte na tenké plátky.
Troubu předehřejte na 180 stupňů.
Zapékací misku vymažte máslem. Plátky brambor do ní urovnejte do vrstev. Každou zvlášť osolte, opepřete a posypte muškátovým oříškem. Po stranách vlijte smetanovou směs, vše posypte nastrouhaným sýrem. Pečte 50 minut doměkka.
V pánvi rozpusťte máslo. Přidejte rozmarýn a dvě minuty restujte. Vložte osolené a opepřené filety ryby a opečte z obou stran dozlatova. Zakapejte citronovou šťávou.
Servírujte s polníčkem, rajčaty a kouskem citronu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Treska s krémovými bramborami

Hlavní chod Velmi snadné Ryby Tip týdne
(0)

Co budete potřebovat

100 ml smetany (30%)
125 ml mléka
500 g moučných brambor
15 g másla
Sůl a pepř
1 lžička mletého muškátového oříšku
50 g ementálu
1 snítka rozmarýnu
4 filety tresky
1 citron
4 hrsti polníčku
8 cherry rajčat

Jak na to?

Smetanu smíchejte s mlékem. Oloupané brambory omyjte a nakrouhejte na tenké plátky.
Troubu předehřejte na 180 stupňů.
Zapékací misku vymažte máslem. Plátky brambor do ní urovnejte do vrstev. Každou zvlášť osolte, opepřete a posypte muškátovým oříškem. Po stranách vlijte smetanovou směs, vše posypte nastrouhaným sýrem. Pečte 50 minut doměkka.
V pánvi rozpusťte máslo. Přidejte rozmarýn a dvě minuty restujte. Vložte osolené a opepřené filety ryby a opečte z obou stran dozlatova. Zakapejte citronovou šťávou.
Servírujte s polníčkem, rajčaty a kouskem citronu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Inspirujte se podobnými recepty