Tradiční povidlové buchty, jako když šel honza do světa
Ingredience
42 g | čerstvého droždí |
100 g | cukru krupice |
250 ml | čerstvého mléka 4 % Česká chuť Bio |
700 g | hladké mouky Česká chuť |
200 ml | slunečnicového oleje |
5 | vajec Česká chuť |
sůl | |
250 g | švestkových povidel |
100 g | másla Česká chuť |
1 | lžíce cukru moučky |
Postup přípravy
1. V míse promíchejte 42 g rozdrobeného droždí, 100 g cukru krupice, 250 ml vlažného mléka a nechte vzejít kvásek. Přidejte 650 g hladké mouky, 200 ml slunečnicového oleje, 3 žloutky a 1 celé vejce, špetku soli a hněťte, dokud nebudete mít hladké těsto. Nechte kynout na teplém místě 1 hodinu nebo do zdvojnásobení objemu.
2. Zbylými 50 g hladké mouky poprašte vál a vyválejte na něm těsto. Nakrájejte ho na 20 stejných dílků. Do středu každého nandejte lžíci povidel a zabalte do kuličky. Do zapékací mísy vymazané 20 g másla poklaďte buchty spojem dolů vedle sebe. Zbylých 80 g másla v rendlíku rozpusťte a pomocí mašlovačky jím potřete buchty v míse shora i po stranách, aby se při pečení neslepily. Nechte ještě 30 minut kynout.
3. Poté pečte v troubě předehřáté na 180 °C 20–30 minut dozlatova. Nechte vychladnout a před podáváním posypte moučkovým cukrem. To je vůně.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY