Nahraďte smažené brambůrky zdravými sušenými plátky jablek, které chutnají u napínavé detektivky stejně dobře. Mlsat se dá i bez výčitek.
Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Veganské
Recepty na každý den
Svačina
Ingredience
Složení
2 porce
Jablko 2 kg
Jablko 2 kg
Příprava
1
Jablka omyjte, osušte v utěrce a rozdělte na poloviny.Zbavte je jadérek a nakrájejte na 5mm plátky.Rozložte je v jedné vrstvě na patrech sušičky.Sušte 7–10 hodin při teplotě 57 °C v závislosti na obsahu vody v jablkách. Teď už můžete začít se zdravým mlsáním.
1
Jablka omyjte, osušte v utěrce a rozdělte na poloviny.Zbavte je jadérek a nakrájejte na 5mm plátky.Rozložte je v jedné vrstvě na patrech sušičky.Sušte 7–10 hodin při teplotě 57 °C v závislosti na obsahu vody v jablkách. Teď už můžete začít se zdravým mlsáním.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Jak udělat tradiční jablečné křížaly
Pro zachování barvy doporučujeme ovoce před sušením namočit do citronové šťávy. Ovoce před sušením můžete naložit do oblíbeného koření např. mletý hřebíček, skořice atd. Ovoce poté bude pikantnější. Porce sušeného ovoce by neměla překročit 30 g.
Co byste o jablečných křížalách měli vědět
Sušení potravin je forma konzervace, při které zůstávají zachovány živiny. Principem této konzervace je odstranění vody z potraviny. Tím se snižuje riziko kažení. Při sušení ovoce dochází ke zvýšení koncentrace cukru. Díky tomu se stává sušené ovoce více kaloričtější než ovoce čestvé.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!