
Domácí ocet z ovocných slupek

Velmi snadné
0-15 minut
5/5
Česká
Neplýtvání
Ingredience
Složení 1 porcí
- Med 180 ml
- Voda 3 l
- Jablko 2 kg
- Hruška 2 kg
- Med 180 ml
- Voda 3 l
- Jablko 2 kg
- Hruška 2 kg
Příprava
- 1Ve vlažné filtrované vodě rozmíchejte med.
- 2Jádřince, odřezky a slupky z ovoce nasekejte nahrubo, vyskládejte je do 5l sklenice a přelijte medovou vodou tak, aby vše bylo zcela ponořené. Sklenici překryjte plátýnkem a nechte fermentovat (kvasit) při pokojové teplotě mimo přímé slunce.
- 3Jednou denně promíchejte. Přibližně za 10 dní tekutina ztmavne. Ovoce sceďte a šťávu přelijte do čisté sklenice. Nechte ještě 2–3 týdny kvasit. Pravidelně promíchávejte a ochutnávejte.
- 4Jakmile vám ocet chutná, přeceďte jej přes jemné sítko nebo plátýnko, rozlijte do čistých lahví, zazátkujte a uložte do chladu.
- 1Ve vlažné filtrované vodě rozmíchejte med.
- 2Jádřince, odřezky a slupky z ovoce nasekejte nahrubo, vyskládejte je do 5l sklenice a přelijte medovou vodou tak, aby vše bylo zcela ponořené. Sklenici překryjte plátýnkem a nechte fermentovat (kvasit) při pokojové teplotě mimo přímé slunce.
- 3Jednou denně promíchejte. Přibližně za 10 dní tekutina ztmavne. Ovoce sceďte a šťávu přelijte do čisté sklenice. Nechte ještě 2–3 týdny kvasit. Pravidelně promíchávejte a ochutnávejte.
- 4Jakmile vám ocet chutná, přeceďte jej přes jemné sítko nebo plátýnko, rozlijte do čistých lahví, zazátkujte a uložte do chladu.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.