
Ostružinový džem s jablky

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Sladké džemy a polevy
Ingredience
Složení 1 porcí
- Jablko 1 kg
- Ostružiny 600 g
- Cukr krupicový 900 g
- Citronová šťáva 2,5 plž
- Jablko 1 kg
- Ostružiny 600 g
- Cukr krupicový 900 g
- Citronová šťáva 2,5 plž
Příprava
- 1Jablka oloupejte, nakrájejte na kousky, mírně podlijte vodou smíchanou se lžičkou citronové šťávy a na mírném plameni vařte deset minut. Rozvařená jablka propasírujte přes jemné síto.
- 2Polovinu ostružin bez podlití rovněž rozvařte a propasírujte.
- 3Ovocné protlaky smíchejte a prudce vařte pět minut, přidejte 200 g cukru a zbylé ostružiny. Vařte dalších sedm minut, vsypte zbylý cukr, přidejte citronovou šťávu a vařte do zhoustnutí.
- 4Zavařeninu naplňte do sklenic, uzavřete, otočte dnem vzhůru a nechte pět minut stát.
- 1Jablka oloupejte, nakrájejte na kousky, mírně podlijte vodou smíchanou se lžičkou citronové šťávy a na mírném plameni vařte deset minut. Rozvařená jablka propasírujte přes jemné síto.
- 2Polovinu ostružin bez podlití rovněž rozvařte a propasírujte.
- 3Ovocné protlaky smíchejte a prudce vařte pět minut, přidejte 200 g cukru a zbylé ostružiny. Vařte dalších sedm minut, vsypte zbylý cukr, přidejte citronovou šťávu a vařte do zhoustnutí.
- 4Zavařeninu naplňte do sklenic, uzavřete, otočte dnem vzhůru a nechte pět minut stát.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.