1
Jablka oloupejte, nakrájejte na kousky, mírně podlijte vodou smíchanou se lžičkou citronové šťávy a na mírném plameni vařte deset minut. Rozvařená jablka propasírujte přes jemné síto.
2
Polovinu ostružin bez podlití rovněž rozvařte a propasírujte.
3
Ovocné protlaky smíchejte a prudce vařte pět minut, přidejte 200 g cukru a zbylé ostružiny. Vařte dalších sedm minut, vsypte zbylý cukr, přidejte citronovou šťávu a vařte do zhoustnutí.
4
Zavařeninu naplňte do sklenic, uzavřete, otočte dnem vzhůru a nechte pět minut stát.
1
Jablka oloupejte, nakrájejte na kousky, mírně podlijte vodou smíchanou se lžičkou citronové šťávy a na mírném plameni vařte deset minut. Rozvařená jablka propasírujte přes jemné síto.
2
Polovinu ostružin bez podlití rovněž rozvařte a propasírujte.
3
Ovocné protlaky smíchejte a prudce vařte pět minut, přidejte 200 g cukru a zbylé ostružiny. Vařte dalších sedm minut, vsypte zbylý cukr, přidejte citronovou šťávu a vařte do zhoustnutí.
4
Zavařeninu naplňte do sklenic, uzavřete, otočte dnem vzhůru a nechte pět minut stát.