Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Tofu „rybí“ prsty v mandlovorozmarýnové krustě

Tofu „rybí“ prsty v mandlovorozmarýnové krustě

Tofu „rybí“ prsty můžete i upéct. Obalené plátky dejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete trochou oleje a pečte 10 minut v troubě rozehřáté na 180 °C. Poté je obraťte, opět potřete olejem a pečte dalších 10 minut dozlatova.

Ingredience

700 g tofu
100 g mandlí
4 snítky rozmarýnu
sůl a pepř
2 lžíce strouhanky
1 vejce
100 ml kokosového mléka
200 g kokosové mouky
150 ml rostlinného oleje

Postup přípravy

1. Tofu osušte papírovou utěrkou a podélně nakrájejte na plátky o šířce 1 cm.
2. Mandle rozmixujte s rozmarýnem, solí a pepřem najemno. Do směsi přimíchejte strouhanku. Vejce rozmíchejte s kokosovým mlékem.
3. Plátky tofu obalujte nejdříve v mouce, poté v rozšlehaném vejci, následně v mandlovorozmarýnové směsi. Smažte v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.

Pomohl vám recept?
3hodnocení4

Další videorecepty