×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Thajský hovězí salát s mangem, papájou a mátovým dresinkem

Další recepty a články

Kuřecí karí s mangem
Kuřecí karí s mangem
Kuřecí karí s mangem
Kuřecí karí s mangem
Domácí mangová zmrzlina s...
Domácí mangová...
Domácí mangová zmrzlina s...
Domácí mangová zmrzlina s...
Mangový cheesecake
Mangový cheesecake
Mangový cheesecake
Mangový cheesecake
Carpaccio z manga s...
Carpaccio z manga s...
Carpaccio z manga s...
Carpaccio z manga s...

Thajský hovězí salát s mangem, papájou a mátovým dresinkem

Co budete potřebovat

4 plátky hovězího roštěnce
sůl
pepř
olivový olej
1 mango
1 papája
10 kuliček modrého + 10 kuliček bílého hroznového vína
pórek
čerstvá máta
Na dresink:
2 limety
1 lžíce rybí omáčky
svazek máty
1 červená chilli paprička
1 stroužek česneku
50 palmového cukru

Jak na to?

1.Steaky z obou stran osolte, opepřete a potřete olivovým olejem. Poté je na grilovací pánvi opečte 2 minuty z každé strany. „Steaky nechte 3 minuty odležet, aby se v nich vyrovnala teplota a po rozkrojení nevytekla všechna šťáva. Až poté je nakrájejte přes vlákna
na tenké plátky,“ radí Jiří Štift.
2. V mixéru připravte dresink: postupně do něj dejte šťávu z jedné limety, rybí omáčku, mátu, chilli papričku, česnek a cukr a rozmixujte dohladka.
3. Mango a papáju nakrájejte na kousky a spolu s kuličkami vína, nudličkami pórku, limetou a masem naaranžujte na talíř. Ozdobte mátou a podávejte s dresinkem v jiné misce.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Thajský hovězí salát s mangem, papájou a mátovým dresinkem

Snadné Asijská Saláty Mango Magazín 7/2012
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

4 plátky hovězího roštěnce
sůl
pepř
olivový olej
1 mango
1 papája
10 kuliček modrého + 10 kuliček bílého hroznového vína
pórek
čerstvá máta
Na dresink:
2 limety
1 lžíce rybí omáčky
svazek máty
1 červená chilli paprička
1 stroužek česneku
50 palmového cukru

Jak na to?

1.Steaky z obou stran osolte, opepřete a potřete olivovým olejem. Poté je na grilovací pánvi opečte 2 minuty z každé strany. „Steaky nechte 3 minuty odležet, aby se v nich vyrovnala teplota a po rozkrojení nevytekla všechna šťáva. Až poté je nakrájejte přes vlákna
na tenké plátky,“ radí Jiří Štift.
2. V mixéru připravte dresink: postupně do něj dejte šťávu z jedné limety, rybí omáčku, mátu, chilli papričku, česnek a cukr a rozmixujte dohladka.
3. Mango a papáju nakrájejte na kousky a spolu s kuličkami vína, nudličkami pórku, limetou a masem naaranžujte na talíř. Ozdobte mátou a podávejte s dresinkem v jiné misce.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kuřecí karí s mangem
Kuřecí karí s mangem
Kuřecí karí s mangem
Kuřecí karí s mangem
Domácí mangová zmrzlina s...
Domácí mangová zmrzlina s...
Domácí mangová zmrzlina s...
Domácí mangová zmrzlina s...
Mangový cheesecake
Mangový cheesecake
Mangový cheesecake
Mangový cheesecake
Carpaccio z manga s...
Carpaccio z manga s...
Carpaccio z manga s...
Carpaccio z manga s...

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat