×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Těstoviny zapečené se sýrem a špenátem

Další recepty a články

Rybičková pomazánka z makrel
Rybičková pomazánka...
Rybičková pomazánka z makrel
Rybičková pomazánka z makrel
Tousty s lososovou pomazánkou
Tousty s lososovou...
Tousty s lososovou pomazánkou
Tousty s lososovou pomazánkou
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se...
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené...
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy

Těstoviny zapečené se sýrem a špenátem

Co budete potřebovat

400 g těstovin macaroni ES
sůl
pepř
500 ml mléka ABio
250 ml smetany
300 g čedaru
lžíce dijonské hořčice
150 g čerstvého špenátu AQ

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 200 °C. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu tak, aby byly na skus.
2. Sceďte je a vraťte do hrnce, na mírně rozpálený sporák. Přilijte mléko, smetanu, vsypte 180 g strouhaného čedaru, přidejte hořčici, promíchejte, podle chuti osolte, opepřete a za stálého míchání chvíli vařte, aby se tekutina zredukovala a zhoustla. Nakonec vmíchejte oprané a osušené listy špenátu, zbavené tuhých řapíků a žeber.
3. Směs rozdělte do čtyřech středních hrnků o objemu asi 375 ml. Zasypte zbylým sýrem a pečte 10–15 minut nebo dokud se sýr neroztaví. Těstoviny zapečené se sýrem a špenátem





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Těstoviny zapečené se sýrem a špenátem

Předkrm Snadné Česká Zapékání Magazín 9/2012
Průměrné hodnocení 4 (24)

Co budete potřebovat

400 g těstovin macaroni ES
sůl
pepř
500 ml mléka ABio
250 ml smetany
300 g čedaru
lžíce dijonské hořčice
150 g čerstvého špenátu AQ

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 200 °C. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu tak, aby byly na skus.
2. Sceďte je a vraťte do hrnce, na mírně rozpálený sporák. Přilijte mléko, smetanu, vsypte 180 g strouhaného čedaru, přidejte hořčici, promíchejte, podle chuti osolte, opepřete a za stálého míchání chvíli vařte, aby se tekutina zredukovala a zhoustla. Nakonec vmíchejte oprané a osušené listy špenátu, zbavené tuhých řapíků a žeber.
3. Směs rozdělte do čtyřech středních hrnků o objemu asi 375 ml. Zasypte zbylým sýrem a pečte 10–15 minut nebo dokud se sýr neroztaví. Těstoviny zapečené se sýrem a špenátem

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Rybičková pomazánka z makrel
Rybičková pomazánka z makrel
Rybičková pomazánka z makrel
Rybičková pomazánka z makrel
Tousty s lososovou pomazánkou
Tousty s lososovou pomazánkou
Tousty s lososovou pomazánkou
Tousty s lososovou pomazánkou
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat