×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Těstoviny s brokolicí a cuketou

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Těstoviny s brokolicí a cuketou

Tip do kuchyně

 

Povařenou brokolici ochlaďte ideálně zprudka v míse s ledem a ledovou vodou. Lépe si tak zachová svoji barvu a chuť.

Co budete potřebovat

2 stroužky česneku AQ, utřené nožem
2 citrony, jemně nastrouhaná kúra z obou + 1 lžíce vymačkané šťávy
malý svazek hladkolisté petrželky, najemno nasekané
sůl s 12 bylinkami ABio, pepř
200 g brokolice AQ, mražené
400 g těstovin fusilli ES
1 lžíce olivového oleje
2 cukety, nasekané

Jak na to?

Pokud máte chuť na něco trochu lehčího, vyzkoušejte náš recept na těstoviny s brokolicí a cuketou. Určitě vám zachutnají.

1) Utřený česnek, jemně nastrouhanou kúru, citrónovou šťávu a petrželku smíchejte v míse.

Blanšírujte brokolici:
2) Brokolici povařte 2 až 3 minuty ve vroucí osolené vodě, pomocí děrované naběračky ji vylovte, zchlaďte pod tekoucí vodou a dejte stranou.

3) Do vroucí vody vsypte těstoviny a uvařte je podle návodu na obalu, aby byly na skus neboli al dente.

4) Olej rozpalte ve velké pánvi, přidejte cukety a opékejte je zhruba 5 minut lehce dozlatova.

5) Přidejte okapanou brokolici a společně zahřejte. Podle chuti osolte i opepřete.

6) Těstoviny sceďte (dvě lžíce vody uchovejte), přidejte je k zelenině, promíchejte, vmíchejte vodu a česnek s citronem a petrželkou. Dobře promíchejte a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Těstoviny s brokolicí a cuketou

Hlavní chod Velmi snadné Italská Vegetariánské Něco lehkého Vaření Petržel kadeřavá Magazín 9/2011
Průměrné hodnocení 3 (18)

Tip do kuchyně

 

Povařenou brokolici ochlaďte ideálně zprudka v míse s ledem a ledovou vodou. Lépe si tak zachová svoji barvu a chuť.

Co budete potřebovat

2 stroužky česneku AQ, utřené nožem
2 citrony, jemně nastrouhaná kúra z obou + 1 lžíce vymačkané šťávy
malý svazek hladkolisté petrželky, najemno nasekané
sůl s 12 bylinkami ABio, pepř
200 g brokolice AQ, mražené
400 g těstovin fusilli ES
1 lžíce olivového oleje
2 cukety, nasekané

Jak na to?

Pokud máte chuť na něco trochu lehčího, vyzkoušejte náš recept na těstoviny s brokolicí a cuketou. Určitě vám zachutnají.

1) Utřený česnek, jemně nastrouhanou kúru, citrónovou šťávu a petrželku smíchejte v míse.

Blanšírujte brokolici:
2) Brokolici povařte 2 až 3 minuty ve vroucí osolené vodě, pomocí děrované naběračky ji vylovte, zchlaďte pod tekoucí vodou a dejte stranou.

3) Do vroucí vody vsypte těstoviny a uvařte je podle návodu na obalu, aby byly na skus neboli al dente.

4) Olej rozpalte ve velké pánvi, přidejte cukety a opékejte je zhruba 5 minut lehce dozlatova.

5) Přidejte okapanou brokolici a společně zahřejte. Podle chuti osolte i opepřete.

6) Těstoviny sceďte (dvě lžíce vody uchovejte), přidejte je k zelenině, promíchejte, vmíchejte vodu a česnek s citronem a petrželkou. Dobře promíchejte a podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty