×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Těstoviny s brokolicí a cuketou

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Těstoviny s brokolicí a cuketou

Tip do kuchyně

 

Povařenou brokolici ochlaďte ideálně zprudka v míse s ledem a ledovou vodou. Lépe si tak zachová svoji barvu a chuť.

Co budete potřebovat

2 stroužky česneku AQ, utřené nožem
2 citrony, jemně nastrouhaná kúra z obou + 1 lžíce vymačkané šťávy
malý svazek hladkolisté petrželky, najemno nasekané
sůl s 12 bylinkami ABio, pepř
200 g brokolice AQ, mražené
400 g těstovin fusilli ES
1 lžíce olivového oleje
2 cukety, nasekané

Jak na to?

Pokud máte chuť na něco trochu lehčího, vyzkoušejte náš recept na těstoviny s brokolicí a cuketou. Určitě vám zachutnají.

1) Utřený česnek, jemně nastrouhanou kúru, citrónovou šťávu a petrželku smíchejte v míse.

Blanšírujte brokolici:
2) Brokolici povařte 2 až 3 minuty ve vroucí osolené vodě, pomocí děrované naběračky ji vylovte, zchlaďte pod tekoucí vodou a dejte stranou.

3) Do vroucí vody vsypte těstoviny a uvařte je podle návodu na obalu, aby byly na skus neboli al dente.

4) Olej rozpalte ve velké pánvi, přidejte cukety a opékejte je zhruba 5 minut lehce dozlatova.

5) Přidejte okapanou brokolici a společně zahřejte. Podle chuti osolte i opepřete.

6) Těstoviny sceďte (dvě lžíce vody uchovejte), přidejte je k zelenině, promíchejte, vmíchejte vodu a česnek s citronem a petrželkou. Dobře promíchejte a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Těstoviny s brokolicí a cuketou

Hlavní chod Velmi snadné Italská Vegetariánské Něco lehkého Vaření Petržel kadeřavá Magazín 9/2011
Průměrné hodnocení 3 (14)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Tip do kuchyně

 

Povařenou brokolici ochlaďte ideálně zprudka v míse s ledem a ledovou vodou. Lépe si tak zachová svoji barvu a chuť.

Co budete potřebovat

2 stroužky česneku AQ, utřené nožem
2 citrony, jemně nastrouhaná kúra z obou + 1 lžíce vymačkané šťávy
malý svazek hladkolisté petrželky, najemno nasekané
sůl s 12 bylinkami ABio, pepř
200 g brokolice AQ, mražené
400 g těstovin fusilli ES
1 lžíce olivového oleje
2 cukety, nasekané

Jak na to?

Pokud máte chuť na něco trochu lehčího, vyzkoušejte náš recept na těstoviny s brokolicí a cuketou. Určitě vám zachutnají.

1) Utřený česnek, jemně nastrouhanou kúru, citrónovou šťávu a petrželku smíchejte v míse.

Blanšírujte brokolici:
2) Brokolici povařte 2 až 3 minuty ve vroucí osolené vodě, pomocí děrované naběračky ji vylovte, zchlaďte pod tekoucí vodou a dejte stranou.

3) Do vroucí vody vsypte těstoviny a uvařte je podle návodu na obalu, aby byly na skus neboli al dente.

4) Olej rozpalte ve velké pánvi, přidejte cukety a opékejte je zhruba 5 minut lehce dozlatova.

5) Přidejte okapanou brokolici a společně zahřejte. Podle chuti osolte i opepřete.

6) Těstoviny sceďte (dvě lžíce vody uchovejte), přidejte je k zelenině, promíchejte, vmíchejte vodu a česnek s citronem a petrželkou. Dobře promíchejte a podávejte.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Miniskleník
s ventilací
sleva 45 %
15 bodů + 11990 bez bodů 219

vytváří optimální prostředí pro vyseté a vzrůstající rostlinky.

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019