×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Těstoviny carbonara se žampiony a tymiánem

Další recepty a články

Durum kebab
Durum kebab
Durum kebab
Durum kebab
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým...
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým pestem
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...

Těstoviny carbonara se žampiony a tymiánem

Co budete potřebovat

2 lžíce extra panenského olivového oleje
200 g anglické slaniny , nakrájené na menší kousky
200 g malých bílých žampionů, očištěných a rozpůlených
100 g krémových žampionů, očištěných a nakrájených na plátky
4 snítky tymiánu
2 stroužky česneku, oloupané a rozdrcené
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
500 g těstovin, například tagliatelle čerstvé
2 vaječné žloutky
125 ml smetany ke šlehání
40 g strouhaného parmazánu

Jak na to?

Ve velké pánvi rozehřejte na vyšším plamenu olej. Přidejte slaninu a zhruba 2 minuty ji opékejte. Přidejte houby, tymián, česnek, sůl a pepř a opékejte 6–8 minut dozlatova. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Zatímco se vaří, prošlehejte v misce žloutky, smetanu a parmazán. Těstoviny slijte a schovejte si 125 ml vody, ve které se vařily. Vraťte je do hrnce. Přidejte vodu, ve které se vařily, a smetanový mix a jemně promíchejte. Rozdělte na 4 talíře, přidejte houby se slaninou z pánve a dochuťte podle potřeby solí, pepřem a extra parmazánem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Těstoviny carbonara se žampiony a tymiánem

Snadné Magazín 5/2016
Průměrné hodnocení 4 (11)

Co budete potřebovat

2 lžíce extra panenského olivového oleje
200 g anglické slaniny , nakrájené na menší kousky
200 g malých bílých žampionů, očištěných a rozpůlených
100 g krémových žampionů, očištěných a nakrájených na plátky
4 snítky tymiánu
2 stroužky česneku, oloupané a rozdrcené
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
500 g těstovin, například tagliatelle čerstvé
2 vaječné žloutky
125 ml smetany ke šlehání
40 g strouhaného parmazánu

Jak na to?

Ve velké pánvi rozehřejte na vyšším plamenu olej. Přidejte slaninu a zhruba 2 minuty ji opékejte. Přidejte houby, tymián, česnek, sůl a pepř a opékejte 6–8 minut dozlatova. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Zatímco se vaří, prošlehejte v misce žloutky, smetanu a parmazán. Těstoviny slijte a schovejte si 125 ml vody, ve které se vařily. Vraťte je do hrnce. Přidejte vodu, ve které se vařily, a smetanový mix a jemně promíchejte. Rozdělte na 4 talíře, přidejte houby se slaninou z pánve a dochuťte podle potřeby solí, pepřem a extra parmazánem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Durum kebab
Durum kebab
Durum kebab
Durum kebab
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým pestem
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...

Inspirujte se podobnými recepty