×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Těstoviny carbonara se žampiony a tymiánem

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Těstoviny carbonara se žampiony a tymiánem

Co budete potřebovat

2 lžíce extra panenského olivového oleje
200 g anglické slaniny , nakrájené na menší kousky
200 g malých bílých žampionů, očištěných a rozpůlených
100 g krémových žampionů, očištěných a nakrájených na plátky
4 snítky tymiánu
2 stroužky česneku, oloupané a rozdrcené
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
500 g těstovin, například tagliatelle čerstvé
2 vaječné žloutky
125 ml smetany ke šlehání
40 g strouhaného parmazánu

Jak na to?

Ve velké pánvi rozehřejte na vyšším plamenu olej. Přidejte slaninu a zhruba 2 minuty ji opékejte. Přidejte houby, tymián, česnek, sůl a pepř a opékejte 6–8 minut dozlatova. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Zatímco se vaří, prošlehejte v misce žloutky, smetanu a parmazán. Těstoviny slijte a schovejte si 125 ml vody, ve které se vařily. Vraťte je do hrnce. Přidejte vodu, ve které se vařily, a smetanový mix a jemně promíchejte. Rozdělte na 4 talíře, přidejte houby se slaninou z pánve a dochuťte podle potřeby solí, pepřem a extra parmazánem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Těstoviny carbonara se žampiony a tymiánem

Snadné Tymián Magazín 5/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (13)

Co budete potřebovat

2 lžíce extra panenského olivového oleje
200 g anglické slaniny , nakrájené na menší kousky
200 g malých bílých žampionů, očištěných a rozpůlených
100 g krémových žampionů, očištěných a nakrájených na plátky
4 snítky tymiánu
2 stroužky česneku, oloupané a rozdrcené
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
500 g těstovin, například tagliatelle čerstvé
2 vaječné žloutky
125 ml smetany ke šlehání
40 g strouhaného parmazánu

Jak na to?

Ve velké pánvi rozehřejte na vyšším plamenu olej. Přidejte slaninu a zhruba 2 minuty ji opékejte. Přidejte houby, tymián, česnek, sůl a pepř a opékejte 6–8 minut dozlatova. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Zatímco se vaří, prošlehejte v misce žloutky, smetanu a parmazán. Těstoviny slijte a schovejte si 125 ml vody, ve které se vařily. Vraťte je do hrnce. Přidejte vodu, ve které se vařily, a smetanový mix a jemně promíchejte. Rozdělte na 4 talíře, přidejte houby se slaninou z pánve a dochuťte podle potřeby solí, pepřem a extra parmazánem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Inspirujte se podobnými recepty