×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Těstovinový salát s lilkovou zálivkou

Další recepty a články

Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Salát s bulgurem, červenou...
Salát s bulgurem,...
Salát s bulgurem, červenou...
Salát s bulgurem, červenou...
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v...
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu

Těstovinový salát s lilkovou zálivkou

Co budete potřebovat

350 g bezlepkových těstovin fusilli
2 malé lilky, podélně rozpůlené
olivový olej, sůl a pepř
100 g cherry rajčátek, bez semínek, nakrájených
10 lístků bazalky, natrhaných + další k podávání
100 g mozzarelly, na kostičky
50 g strouhaného parmazánu

Jak na to?

Těstoviny uvařte podle návodu. Předehřejte troubu na 180 °C. Lilky rozložte na plech řezem nahoru, osolte a pokropte olejem. Pečte zhruba 30 minut. Vydlabejte měkké vnitřky, rozmixujte je a ochuťte solí a pepřem.

V míse smíchejte rajčátka, bazalku a mozzarellu, osolte, opepřete a přilijte 2 lžíce olivového oleje. Přidejte scezené těstoviny, zalijte je lilkovou omáčkou a promíchejte. Posypte parmazánem a bazalkou a zakápněte olejem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Těstovinový salát s lilkovou zálivkou

Snadné Saláty Magazín 7-8/2015
Průměrné hodnocení 4 (2)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

350 g bezlepkových těstovin fusilli
2 malé lilky, podélně rozpůlené
olivový olej, sůl a pepř
100 g cherry rajčátek, bez semínek, nakrájených
10 lístků bazalky, natrhaných + další k podávání
100 g mozzarelly, na kostičky
50 g strouhaného parmazánu

Jak na to?

Těstoviny uvařte podle návodu. Předehřejte troubu na 180 °C. Lilky rozložte na plech řezem nahoru, osolte a pokropte olejem. Pečte zhruba 30 minut. Vydlabejte měkké vnitřky, rozmixujte je a ochuťte solí a pepřem.

V míse smíchejte rajčátka, bazalku a mozzarellu, osolte, opepřete a přilijte 2 lžíce olivového oleje. Přidejte scezené těstoviny, zalijte je lilkovou omáčkou a promíchejte. Posypte parmazánem a bazalkou a zakápněte olejem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Salát s bulgurem, červenou...
Salát s bulgurem, červenou...
Salát s bulgurem, červenou...
Salát s bulgurem, červenou...
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu

Inspirujte se podobnými recepty