×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Těstovinový salát s lilkovou zálivkou

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Těstovinový salát s lilkovou zálivkou

Co budete potřebovat

350 g bezlepkových těstovin fusilli
2 malé lilky, podélně rozpůlené
olivový olej, sůl a pepř
100 g cherry rajčátek, bez semínek, nakrájených
10 lístků bazalky, natrhaných + další k podávání
100 g mozzarelly, na kostičky
50 g strouhaného parmazánu

Jak na to?

Těstoviny uvařte podle návodu. Předehřejte troubu na 180 °C. Lilky rozložte na plech řezem nahoru, osolte a pokropte olejem. Pečte zhruba 30 minut. Vydlabejte měkké vnitřky, rozmixujte je a ochuťte solí a pepřem.

V míse smíchejte rajčátka, bazalku a mozzarellu, osolte, opepřete a přilijte 2 lžíce olivového oleje. Přidejte scezené těstoviny, zalijte je lilkovou omáčkou a promíchejte. Posypte parmazánem a bazalkou a zakápněte olejem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Těstovinový salát s lilkovou zálivkou

Snadné Saláty Bazalka , Rajče Magazín 7-8/2015
Průměrné hodnocení 4 (2)

Co budete potřebovat

350 g bezlepkových těstovin fusilli
2 malé lilky, podélně rozpůlené
olivový olej, sůl a pepř
100 g cherry rajčátek, bez semínek, nakrájených
10 lístků bazalky, natrhaných + další k podávání
100 g mozzarelly, na kostičky
50 g strouhaného parmazánu

Jak na to?

Těstoviny uvařte podle návodu. Předehřejte troubu na 180 °C. Lilky rozložte na plech řezem nahoru, osolte a pokropte olejem. Pečte zhruba 30 minut. Vydlabejte měkké vnitřky, rozmixujte je a ochuťte solí a pepřem.

V míse smíchejte rajčátka, bazalku a mozzarellu, osolte, opepřete a přilijte 2 lžíce olivového oleje. Přidejte scezené těstoviny, zalijte je lilkovou omáčkou a promíchejte. Posypte parmazánem a bazalkou a zakápněte olejem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty