
Grilovaná vepřová pečeně s medem

Snadné
46-60 minut
4/5
Grilování
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Vepřová pečeně 800 g
- Med 3 plž
- Sůl
- Pepř
- Rozmarýn čerstvý 2 snít.
- Sojová omáčka 4 plž
- Zázvor
- Slanina vcelku
- Bílé víno suché 4 plž
- Mrkev 2 ks
- Olej olivový
- Cuketa 1 ks
- Žampiony 1 ks
- Řapíkatý celer 4 řap.
- Fazolky zelené
- Bazalka čerstvá
- Vepřová pečeně 800 g
- Med 3 plž
- Sůl
- Pepř
- Rozmarýn čerstvý 2 snít.
- Sojová omáčka 4 plž
- Zázvor
- Slanina vcelku
- Bílé víno suché 4 plž
- Mrkev 2 ks
- Olej olivový
- Cuketa 1 ks
- Žampiony 1 ks
- Řapíkatý celer 4 řap.
- Fazolky zelené
Příprava
- 1Do pekáče dejte trochu medu, čerstvého rozmarýnu, pepře a pár kapek olivového oleje. Pekáč položte na méně rozpálenou část grilu a marinádu nechte krátce povařit.
- 2Očištěné plátky vepřové pečeně z obou stran osolte, opepřete a pokapte olivovým olejem. Rošt grilu potřete kouskem oravské slaniny.
- 3Maso zprudka grilujte z obou stran zhruba 2 minuty, poté vložte do připraveného pekáčku a nechte pozvolna marinovat na kraji grilu asi 3 minuty.
- 4Zeleninu nakrájejte na kousky (tvrdší mrkev a celer na tenké plátky, měkčí cuketu na plátky silnější, žampiony krájíme na čtvrtinky a lusky na cca 5cm kousky). Z alobalu vytvořte kapsu, do které nakrájenou zeleninu vložíte.
- 5Posypte na kostičky nakrájeným zázvorem a dochuťte sojovou omáčkou, bílým vínem, osolte a opepřete.
- 6Alobalovou kapsu pevně uzavřete a grilujte na rozpáleném grilu do té doby, než se balíček nafoukne do maxima.
- 1Do pekáče dejte trochu medu, čerstvého rozmarýnu, pepře a pár kapek olivového oleje. Pekáč položte na méně rozpálenou část grilu a marinádu nechte krátce povařit.
- 2Očištěné plátky vepřové pečeně z obou stran osolte, opepřete a pokapte olivovým olejem. Rošt grilu potřete kouskem oravské slaniny.
- 3Maso zprudka grilujte z obou stran zhruba 2 minuty, poté vložte do připraveného pekáčku a nechte pozvolna marinovat na kraji grilu asi 3 minuty.
- 4Zeleninu nakrájejte na kousky (tvrdší mrkev a celer na tenké plátky, měkčí cuketu na plátky silnější, žampiony krájíme na čtvrtinky a lusky na cca 5cm kousky). Z alobalu vytvořte kapsu, do které nakrájenou zeleninu vložíte.
- 5Posypte na kostičky nakrájeným zázvorem a dochuťte sojovou omáčkou, bílým vínem, osolte a opepřete.
- 6Alobalovou kapsu pevně uzavřete a grilujte na rozpáleném grilu do té doby, než se balíček nafoukne do maxima.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.