×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Těstovinová rýže s pečenou dýní

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Těstovinová rýže s pečenou dýní

Co budete potřebovat

750 g dýně Hokkaido
1 lžička sušeného chilli
sůl
pepř
60 ml olivového oleje
200 g uvařené těstovinové rýže
4 jarní cibulky
200 g sýru feta
40 g piniových oříšků (nemusí být)
75 g sušených rajčat
2 hrsti máty
2 hrsti hladkolisté petrželky
2 lžíce bílého vinného octa
2 stroužky česneku

Jak na to?

Kousky dýně smíchejte s chilli, solí, pepřem a lžící oleje. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a asi 30 minut pečte do úplného změknutí. Můžete na závěr případně ogrilovat. V míse smíchejte těstovinovou rýži, cibulku, sýr feta, piniové oříšky, sušená rajčata, navrch dejte pečenou dýni, ozdobte mátou i petrželkou. Zbylý olej smíchejte s octem a rozmělněnými stroužky česneku a dresinkem přelijte těstovinovou rýži.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Těstovinová rýže s pečenou dýní

Hlavní chod Snadné Česká Pečení Magazín 1/2013
Průměrné hodnocení 4 (4)

Co budete potřebovat

750 g dýně Hokkaido
1 lžička sušeného chilli
sůl
pepř
60 ml olivového oleje
200 g uvařené těstovinové rýže
4 jarní cibulky
200 g sýru feta
40 g piniových oříšků (nemusí být)
75 g sušených rajčat
2 hrsti máty
2 hrsti hladkolisté petrželky
2 lžíce bílého vinného octa
2 stroužky česneku

Jak na to?

Kousky dýně smíchejte s chilli, solí, pepřem a lžící oleje. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a asi 30 minut pečte do úplného změknutí. Můžete na závěr případně ogrilovat. V míse smíchejte těstovinovou rýži, cibulku, sýr feta, piniové oříšky, sušená rajčata, navrch dejte pečenou dýni, ozdobte mátou i petrželkou. Zbylý olej smíchejte s octem a rozmělněnými stroužky česneku a dresinkem přelijte těstovinovou rýži.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty