
Cibulové čatní s portským vínem

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Příloha
Ingredience
Složení 4 porce
- Sůl
- Cibule červená 8 ks
- Pepř
- Olej olivový 100 ml
- Červené víno 180 ml
- Vinný červený ocet 180 ml
- Cukr hnědý 150 g
- Sůl
- Cibule červená 8 ks
- Pepř
- Olej olivový 100 ml
- Červené víno 180 ml
- Vinný červený ocet 180 ml
- Cukr hnědý 150 g
Příprava
- 1V pánvi rozehřejte na středním plameni olivový olej. Vhoďte cibuli a za občasného míchání ji opékejte 8–10 minut doměkka, osolte a opepřete.
- 2Vlijte portské a ocet, přidejte cukr. Přiveďte k varu, snižte plamen a zvolna vařte 1,5–2 hodiny, cibule by měla být úplně měkká a tekutina mít konzistenci sirupu. Nechte vychladnout, čatní ještě zhoustne. Podávejte čerstvé k masu, zelenině…
- 1V pánvi rozehřejte na středním plameni olivový olej. Vhoďte cibuli a za občasného míchání ji opékejte 8–10 minut doměkka, osolte a opepřete.
- 2Vlijte portské a ocet, přidejte cukr. Přiveďte k varu, snižte plamen a zvolna vařte 1,5–2 hodiny, cibule by měla být úplně měkká a tekutina mít konzistenci sirupu. Nechte vychladnout, čatní ještě zhoustne. Podávejte čerstvé k masu, zelenině…
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.