×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Teriyaki losos

Další recepty a články

Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s...
Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s kaší
Treska v papilotě s jarní...
Treska v papilotě...
Treska v papilotě s jarní...
Treska v papilotě s jarní...
Losos s fenyklovým salátem
Losos s fenyklovým...
Losos s fenyklovým salátem
Losos s fenyklovým salátem
Asijské nudle se zeleninou...
Asijské nudle se...
Asijské nudle se zeleninou...
Asijské nudle se zeleninou...

Teriyaki losos

Co budete potřebovat

500 g pohankových krup
1⁄2 lžičky soli
750 ml vody
4 filety lososa (každý cca 200 g)
300 g cherry rajčat
1 hrst čerstvého koriandru sůl, pepř
1 citron
NA OMÁČKU:
4cm kousek čerstvého zázvoru
3 stroužky česneku
1 červená chilli paprička
100 ml sójové omáčky
4 lžíce medu
2 lžíce rýžového octa
1 lžíce sezamového oleje
3 lžíce kukuřičného škrobu
100 ml vody

Jak na to?

1. Pohanku propláchněte a v osolené vodě vařte 20 minut.
2. Na omáčku nastrouhejte najemno oloupaný zázvor. Česnek oloupejte a rozdrťte. Chilli papričku rozpulte, zbavte jádřinců a nakrájejte na kostičky. S ostatními surovinami na omáčku rozšlehejte v míse. Směs 5 minut povařte na mírném ohni, dokud nezhoustne. Nechte vychladnout.
3. Lososové filety naložte na 15 minut do omáčky. Poté je přemístěte do pekáče i s omáčkou. Pečte 20 minut na 190 °C.
4. Rajčata na kostičky promíchejte s pohankou a nasekaným koriandrem. Osolte a opepřete.
5. Hotového lososa servírujte s omáčkou, pohankou a citronem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Teriyaki losos

Hlavní chod Velmi snadné Ryby Magazín 3/2019 Počet porcí: 4 porce
(0)

Co budete potřebovat

500 g pohankových krup
1⁄2 lžičky soli
750 ml vody
4 filety lososa (každý cca 200 g)
300 g cherry rajčat
1 hrst čerstvého koriandru sůl, pepř
1 citron
NA OMÁČKU:
4cm kousek čerstvého zázvoru
3 stroužky česneku
1 červená chilli paprička
100 ml sójové omáčky
4 lžíce medu
2 lžíce rýžového octa
1 lžíce sezamového oleje
3 lžíce kukuřičného škrobu
100 ml vody

Jak na to?

1. Pohanku propláchněte a v osolené vodě vařte 20 minut.
2. Na omáčku nastrouhejte najemno oloupaný zázvor. Česnek oloupejte a rozdrťte. Chilli papričku rozpulte, zbavte jádřinců a nakrájejte na kostičky. S ostatními surovinami na omáčku rozšlehejte v míse. Směs 5 minut povařte na mírném ohni, dokud nezhoustne. Nechte vychladnout.
3. Lososové filety naložte na 15 minut do omáčky. Poté je přemístěte do pekáče i s omáčkou. Pečte 20 minut na 190 °C.
4. Rajčata na kostičky promíchejte s pohankou a nasekaným koriandrem. Osolte a opepřete.
5. Hotového lososa servírujte s omáčkou, pohankou a citronem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s kaší
Treska v papilotě s jarní...
Treska v papilotě s jarní...
Treska v papilotě s jarní...
Treska v papilotě s jarní...
Losos s fenyklovým salátem
Losos s fenyklovým salátem
Losos s fenyklovým salátem
Losos s fenyklovým salátem
Asijské nudle se zeleninou...
Asijské nudle se zeleninou...
Asijské nudle se zeleninou...
Asijské nudle se zeleninou...

Inspirujte se podobnými recepty