Panenka s avokádovou salsou

Snadné
Více než 60 minut
0/5
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Sriracha 2 plž
- Česnek 4 strouž.
- Pomerančová šťáva 200 ml
- Citron 1 ks
- Mango 2 ks
- Med 2 plž
- Sojová omáčka 2 plž
- Vepřová panenská svíčková 800 g
- Salátová okurka 1/2 ks
- Avokádo 2 ks
- Cibule červená 1 ks
- Chilli paprička jalapeňo 1 ks
- Limetka 1 ks
- Olej olivový BIO 2 plž
- Petržel hladkolistá 1 hrs.
- Sůl
- Sriracha 2 plž
- Česnek 4 strouž.
- Pomerančová šťáva 200 ml
- Citron 1 ks
- Mango 2 ks
- Med 2 plž
- Sojová omáčka 2 plž
- Vepřová panenská svíčková 800 g
- Salátová okurka 1/2 ks
- Avokádo 2 ks
- Cibule červená 1 ks
- Chilli paprička jalapeňo 1 ks
- Limetka 1 ks
- Olej olivový BIO 2 plž
- Petržel hladkolistá 1 hrs.
Příprava
- 1Připravte marinádu. V malé misce smíchejte omáčku sriracha, prolisovaný česnek, pomerančovou šťávu, šťávu z citronu, sójovou omáčku a med.
- 2Očištěnou vepřovou panenku vložte do uzavíratelného sáčku a vlijte k ní připravenou marinádu. Uzavřete sáček a marinujte 30 minut při pokojové teplotě.
- 3Mezitím v jiné misce smíchejte oloupané, na kostičky pokrájené mango, avokádo, okurku, nadrobno pokrájenou červenou cibuli, papričku jalapeño, šťávu z limety a jemně pokrájenou petrželku. Dochuťte solí a dejte stranou.
- 4Maso vyjměte z marinády a osušte papírovou kuchyňskou utěrkou. Na pánvi rozehřejte olivový olej a maso opečte ze všech stran dozlatova.
- 5Přesuňte do pekáčku a pečte 20 minut v troubě předehřáté na 160 °C. Po 10 minutách vyjměte z trouby a maso potřete zbylou marinádou. Vraťte do trouby a pečte 10 minut.
- 6Po upečení panenku přesuňte na prkénko, zakryjte a nechte 5 minut odpočinout.
- 7Maso pokrájejte a servírujte s avokádovou salsou. Podle chuti přelijte šťávou z pánve.
- 1Připravte marinádu. V malé misce smíchejte omáčku sriracha, prolisovaný česnek, pomerančovou šťávu, šťávu z citronu, sójovou omáčku a med.
- 2Očištěnou vepřovou panenku vložte do uzavíratelného sáčku a vlijte k ní připravenou marinádu. Uzavřete sáček a marinujte 30 minut při pokojové teplotě.
- 3Mezitím v jiné misce smíchejte oloupané, na kostičky pokrájené mango, avokádo, okurku, nadrobno pokrájenou červenou cibuli, papričku jalapeño, šťávu z limety a jemně pokrájenou petrželku. Dochuťte solí a dejte stranou.
- 4Maso vyjměte z marinády a osušte papírovou kuchyňskou utěrkou. Na pánvi rozehřejte olivový olej a maso opečte ze všech stran dozlatova.
- 5Přesuňte do pekáčku a pečte 20 minut v troubě předehřáté na 160 °C. Po 10 minutách vyjměte z trouby a maso potřete zbylou marinádou. Vraťte do trouby a pečte 10 minut.
- 6Po upečení panenku přesuňte na prkénko, zakryjte a nechte 5 minut odpočinout.
- 7Maso pokrájejte a servírujte s avokádovou salsou. Podle chuti přelijte šťávou z pánve.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.