Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPanenka s avokádovou salsou
Albert logoAlbert logo
  • Panenka s avokádovou salsou

Panenka s avokádovou salsou

Panenka s avokádovou salsou
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Sriracha 2 plž
  • Česnek 4 strouž.
  • Pomerančová šťáva 200 ml
  • Citron 1 ks
  • Mango 2 ks
  • Med 2 plž
  • Sojová omáčka 2 plž
  • Vepřová panenská svíčková 800 g
  • Salátová okurka 1/2 ks
  • Avokádo 2 ks
  • Cibule červená 1 ks
  • Chilli paprička jalapeňo 1 ks
  • Limetka 1 ks
  • Olej olivový BIO 2 plž
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Sůl
  • Sriracha 2 plž
  • Česnek 4 strouž.
  • Pomerančová šťáva 200 ml
  • Citron 1 ks
  • Mango 2 ks
  • Med 2 plž
  • Sojová omáčka 2 plž
  • Vepřová panenská svíčková 800 g
  • Salátová okurka 1/2 ks
  • Avokádo 2 ks
  • Cibule červená 1 ks
  • Chilli paprička jalapeňo 1 ks
  • Limetka 1 ks
  • Olej olivový BIO 2 plž
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.

Příprava

1
Připravte marinádu. V malé misce smíchejte omáčku sriracha, prolisovaný česnek, pomerančovou šťávu, šťávu z citronu, sójovou omáčku a med.
2
Očištěnou vepřovou panenku vložte do uzavíratelného sáčku a vlijte k ní připravenou marinádu. Uzavřete sáček a marinujte 30 minut při pokojové teplotě.
3
Mezitím v jiné misce smíchejte oloupané, na kostičky pokrájené mango, avokádo, okurku, nadrobno pokrájenou červenou cibuli, papričku jalapeño, šťávu z limety a jemně pokrájenou petrželku. Dochuťte solí a dejte stranou.
4
Maso vyjměte z marinády a osušte papírovou kuchyňskou utěrkou. Na pánvi rozehřejte olivový olej a maso opečte ze všech stran dozlatova.
5
Přesuňte do pekáčku a pečte 20 minut v troubě předehřáté na 160 °C. Po 10 minutách vyjměte z trouby a maso potřete zbylou marinádou. Vraťte do trouby a pečte 10 minut.
6
Po upečení panenku přesuňte na prkénko, zakryjte a nechte 5 minut odpočinout.
7
Maso pokrájejte a servírujte s avokádovou salsou. Podle chuti přelijte šťávou z pánve.
1
Připravte marinádu. V malé misce smíchejte omáčku sriracha, prolisovaný česnek, pomerančovou šťávu, šťávu z citronu, sójovou omáčku a med.
2
Očištěnou vepřovou panenku vložte do uzavíratelného sáčku a vlijte k ní připravenou marinádu. Uzavřete sáček a marinujte 30 minut při pokojové teplotě.
3
Mezitím v jiné misce smíchejte oloupané, na kostičky pokrájené mango, avokádo, okurku, nadrobno pokrájenou červenou cibuli, papričku jalapeño, šťávu z limety a jemně pokrájenou petrželku. Dochuťte solí a dejte stranou.
4
Maso vyjměte z marinády a osušte papírovou kuchyňskou utěrkou. Na pánvi rozehřejte olivový olej a maso opečte ze všech stran dozlatova.
5
Přesuňte do pekáčku a pečte 20 minut v troubě předehřáté na 160 °C. Po 10 minutách vyjměte z trouby a maso potřete zbylou marinádou. Vraťte do trouby a pečte 10 minut.
6
Po upečení panenku přesuňte na prkénko, zakryjte a nechte 5 minut odpočinout.
7
Maso pokrájejte a servírujte s avokádovou salsou. Podle chuti přelijte šťávou z pánve.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 3 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 10 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.