×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Teplý salát s křepelčími vajíčky

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Teplý salát s křepelčími vajíčky

Co budete potřebovat

4 křepelčí vajíčka
půl lžíce citronové šťávy
1 lžíce červeného vinného octa
půl lžičky medu
1 lžíce kvalitního olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
100 g směsi salátových lístků
3 plátky pancetty
čtvrtka červené cibule
5 cherry rajčat, rozpůlených
špetka cukru

Jak na to?

Do studené vody dejte na dvě minuty vařit vajíčka. Pak je zchlaďte pod tekoucí studenou vodou. Mezitím připravte zálivku: do skleničky dejte citronovou šťávu, polovinu octa, med, olej, sůl a pepř a vidličkou dobře prošlehejte. Propranou salátovou směs rozložte na talíř, přelijte zálivkou a dobře promíchejte. Na středním ohni opékejte na pánvi šest až osm minut slaninu tak, aby zhnědla a zkřupavěla – občas ji otočte. Vyndejte ji z pánve a slijte část oleje – asi tři lžičky nechte v pánvi. Osmažte na něm dokřehka cibuli nakrájenou na nudličky – trvá to pět až sedm minut. Přidejte rajčata, druhou polovinu octa a špetku cukru. Ohřívejte asi dvě
minuty. Slaninu s cibulí a rajčaty rozložte na salát a nakonec přidejte i oloupaná a rozpůlená
vajíčka. Hezky všechno nazdobte a podávejte s čerstvými tousty a máslem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Teplý salát s křepelčími vajíčky

Velmi snadné Středomořská Saláty Březen , Farmářské recepty , Rajče Magazín 2/2010
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

4 křepelčí vajíčka
půl lžíce citronové šťávy
1 lžíce červeného vinného octa
půl lžičky medu
1 lžíce kvalitního olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
100 g směsi salátových lístků
3 plátky pancetty
čtvrtka červené cibule
5 cherry rajčat, rozpůlených
špetka cukru

Jak na to?

Do studené vody dejte na dvě minuty vařit vajíčka. Pak je zchlaďte pod tekoucí studenou vodou. Mezitím připravte zálivku: do skleničky dejte citronovou šťávu, polovinu octa, med, olej, sůl a pepř a vidličkou dobře prošlehejte. Propranou salátovou směs rozložte na talíř, přelijte zálivkou a dobře promíchejte. Na středním ohni opékejte na pánvi šest až osm minut slaninu tak, aby zhnědla a zkřupavěla – občas ji otočte. Vyndejte ji z pánve a slijte část oleje – asi tři lžičky nechte v pánvi. Osmažte na něm dokřehka cibuli nakrájenou na nudličky – trvá to pět až sedm minut. Přidejte rajčata, druhou polovinu octa a špetku cukru. Ohřívejte asi dvě
minuty. Slaninu s cibulí a rajčaty rozložte na salát a nakonec přidejte i oloupaná a rozpůlená
vajíčka. Hezky všechno nazdobte a podávejte s čerstvými tousty a máslem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty