×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Teplý salát s křepelčími vajíčky

Další recepty a články

Polévka z červené řepy
Polévka z červené...
Polévka z červené řepy
Polévka z červené řepy
Rukolový salát s kozím sýrem a...
Rukolový salát s...
Rukolový salát s kozím sýrem a...
Rukolový salát s kozím sýrem a...
Rigatoni s bazalkovým pestem
Rigatoni s...
Rigatoni s bazalkovým pestem
Rigatoni s bazalkovým pestem
Bouquet garni z meduňky,...
Bouquet garni z...
Bouquet garni z meduňky,...
Bouquet garni z meduňky,...

Teplý salát s křepelčími vajíčky

Co budete potřebovat

4 křepelčí vajíčka
půl lžíce citronové šťávy
1 lžíce červeného vinného octa
půl lžičky medu
1 lžíce kvalitního olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
100 g směsi salátových lístků
3 plátky pancetty
čtvrtka červené cibule
5 cherry rajčat, rozpůlených
špetka cukru

Jak na to?

Do studené vody dejte na dvě minuty vařit vajíčka. Pak je zchlaďte pod tekoucí studenou vodou. Mezitím připravte zálivku: do skleničky dejte citronovou šťávu, polovinu octa, med, olej, sůl a pepř a vidličkou dobře prošlehejte. Propranou salátovou směs rozložte na talíř, přelijte zálivkou a dobře promíchejte. Na středním ohni opékejte na pánvi šest až osm minut slaninu tak, aby zhnědla a zkřupavěla – občas ji otočte. Vyndejte ji z pánve a slijte část oleje – asi tři lžičky nechte v pánvi. Osmažte na něm dokřehka cibuli nakrájenou na nudličky – trvá to pět až sedm minut. Přidejte rajčata, druhou polovinu octa a špetku cukru. Ohřívejte asi dvě
minuty. Slaninu s cibulí a rajčaty rozložte na salát a nakonec přidejte i oloupaná a rozpůlená
vajíčka. Hezky všechno nazdobte a podávejte s čerstvými tousty a máslem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Teplý salát s křepelčími vajíčky

Velmi snadné Středomořská Saláty Březen , Farmářské recepty Magazín 2/2010
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

4 křepelčí vajíčka
půl lžíce citronové šťávy
1 lžíce červeného vinného octa
půl lžičky medu
1 lžíce kvalitního olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
100 g směsi salátových lístků
3 plátky pancetty
čtvrtka červené cibule
5 cherry rajčat, rozpůlených
špetka cukru

Jak na to?

Do studené vody dejte na dvě minuty vařit vajíčka. Pak je zchlaďte pod tekoucí studenou vodou. Mezitím připravte zálivku: do skleničky dejte citronovou šťávu, polovinu octa, med, olej, sůl a pepř a vidličkou dobře prošlehejte. Propranou salátovou směs rozložte na talíř, přelijte zálivkou a dobře promíchejte. Na středním ohni opékejte na pánvi šest až osm minut slaninu tak, aby zhnědla a zkřupavěla – občas ji otočte. Vyndejte ji z pánve a slijte část oleje – asi tři lžičky nechte v pánvi. Osmažte na něm dokřehka cibuli nakrájenou na nudličky – trvá to pět až sedm minut. Přidejte rajčata, druhou polovinu octa a špetku cukru. Ohřívejte asi dvě
minuty. Slaninu s cibulí a rajčaty rozložte na salát a nakonec přidejte i oloupaná a rozpůlená
vajíčka. Hezky všechno nazdobte a podávejte s čerstvými tousty a máslem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Polévka z červené řepy
Polévka z červené řepy
Polévka z červené řepy
Polévka z červené řepy
Rukolový salát s kozím sýrem a...
Rukolový salát s kozím sýrem a...
Rukolový salát s kozím sýrem a...
Rukolový salát s kozím sýrem a...
Rigatoni s bazalkovým pestem
Rigatoni s bazalkovým pestem
Rigatoni s bazalkovým pestem
Rigatoni s bazalkovým pestem
Bouquet garni z meduňky,...
Bouquet garni z meduňky,...
Bouquet garni z meduňky,...
Bouquet garni z meduňky,...

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat