×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Teplý bramborový salát se slaninou a modrým sýrem

Další recepty a články

Nicejský salát
Nicejský salát
Nicejský salát
Nicejský salát
Dubáček s vajíčkem
Dubáček s vajíčkem
Dubáček s vajíčkem
Dubáček s vajíčkem
Salát se sýrem s modrou plísní...
Salát se sýrem s...
Salát se sýrem s modrou plísní...
Salát se sýrem s modrou plísní...
Francouzský bramborový salát
Francouzský...
Francouzský bramborový salát
Francouzský bramborový salát

Teplý bramborový salát se slaninou a modrým sýrem

Co budete potřebovat

500 g salátových brambor, nakrájených na čtvrtky
2 červené cibule, každá nakrájená na 6 kousků
2 lžíce olivového oleje
4 plátky slaniny AQ, na širší nudličky
140 g žampionu AQ, na plátky
1 lžíce hrubozrnné hořčice
1 lžíce vinného octa
100 g polníčku AQ
85 g sýru s modrou plísní AQ

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220 °C. Brambory nakrájejte na čtvrtky, deset minut povařte ve vroucí vodě, dejte je na plech vyložený pečicím papírem, přidejte dílky cibule, promíchejte s jednou lžící oleje a posypte solí. Pečte dvacet minut, dokud nejsou brambory zlatavé a cibule změklá. Nechte lehce zchladnout. Mezitím rozpalte pánev s nepřilnavým povrchem a pak na ní nasucho vyškvařte slaninu. Přidejte žampiony, opékejte je pět minut, aby změkly. Poté udělejte dresink: smíchejte hořčici, ocet, zbylou lžíci oleje a trošku vody. Nakonec vsypte brambory s cibulí do velké mísy, promíchejte je se slaninou a houbami, přidejte polníček a přelijte dresinkem. Rozdělte na porce a posypte sýrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Teplý bramborový salát se slaninou a modrým sýrem

Snadné Francouzská Saláty Magazín 6/2011
Průměrné hodnocení 4 (11)

Co budete potřebovat

500 g salátových brambor, nakrájených na čtvrtky
2 červené cibule, každá nakrájená na 6 kousků
2 lžíce olivového oleje
4 plátky slaniny AQ, na širší nudličky
140 g žampionu AQ, na plátky
1 lžíce hrubozrnné hořčice
1 lžíce vinného octa
100 g polníčku AQ
85 g sýru s modrou plísní AQ

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220 °C. Brambory nakrájejte na čtvrtky, deset minut povařte ve vroucí vodě, dejte je na plech vyložený pečicím papírem, přidejte dílky cibule, promíchejte s jednou lžící oleje a posypte solí. Pečte dvacet minut, dokud nejsou brambory zlatavé a cibule změklá. Nechte lehce zchladnout. Mezitím rozpalte pánev s nepřilnavým povrchem a pak na ní nasucho vyškvařte slaninu. Přidejte žampiony, opékejte je pět minut, aby změkly. Poté udělejte dresink: smíchejte hořčici, ocet, zbylou lžíci oleje a trošku vody. Nakonec vsypte brambory s cibulí do velké mísy, promíchejte je se slaninou a houbami, přidejte polníček a přelijte dresinkem. Rozdělte na porce a posypte sýrem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Nicejský salát
Nicejský salát
Nicejský salát
Nicejský salát
Dubáček s vajíčkem
Dubáček s vajíčkem
Dubáček s vajíčkem
Dubáček s vajíčkem
Salát se sýrem s modrou plísní...
Salát se sýrem s modrou plísní...
Salát se sýrem s modrou plísní...
Salát se sýrem s modrou plísní...
Francouzský bramborový salát
Francouzský bramborový salát
Francouzský bramborový salát
Francouzský bramborový salát

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat