Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Teplý bramborový salát se slaninou a modrým sýrem

Teplý bramborový salát se slaninou a modrým sýrem

Ingredience

500 g salátových brambor, nakrájených na čtvrtky
2 červené cibule, každá nakrájená na 6 kousků
2 lžíce olivového oleje
4 plátky slaniny AQ, na širší nudličky
140 g žampionu AQ, na plátky
1 lžíce hrubozrnné hořčice
1 lžíce vinného octa
100 g polníčku AQ
85 g sýru s modrou plísní AQ

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 220 °C. Brambory nakrájejte na čtvrtky, deset minut povařte ve vroucí vodě, dejte je na plech vyložený pečicím papírem, přidejte dílky cibule, promíchejte s jednou lžící oleje a posypte solí. Pečte dvacet minut, dokud nejsou brambory zlatavé a cibule změklá. Nechte lehce zchladnout. Mezitím rozpalte pánev s nepřilnavým povrchem a pak na ní nasucho vyškvařte slaninu. Přidejte žampiony, opékejte je pět minut, aby změkly. Poté udělejte dresink: smíchejte hořčici, ocet, zbylou lžíci oleje a trošku vody. Nakonec vsypte brambory s cibulí do velké mísy, promíchejte je se slaninou a houbami, přidejte polníček a přelijte dresinkem. Rozdělte na porce a posypte sýrem.

Pomohl vám recept?
21hodnocení4

Další videorecepty