×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Grilovaný telecí špíz

Další recepty a články

Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček

Grilovaný telecí špíz

Tip do kuchyně

 

Maso můžete marinovat i přes noc. Doporučujeme přitom ale marinádu solit až před grilováním. Jinak by sůl vytáhla veškerou vodu z masa.

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
1 cibule
1 lžíce sladké papriky
3 stroužky česneku
1 chilli paprička
125 ml madeiry
1 kg telecích řízků
2 lžíce hladkolisté petrželky
1 lžička soli

Jak na to?

1) Olej rozpalte v pánvi, přidejte cibuli a za občasného míchání opékejte 10 minut.

2) Přidejte papriku, česnek a chilli papričku, po další minutě rovněž madeiru a nechte částečně zredukovat. Sejměte z ohně a nechte zchladnout.

3) Pak směs rozmixujte a promíchejte ji s masem, petrželkou a solí a dejte na 4 hodiny do chladničky.

4) Maso navlékněte na jehlice nebo špejle a špízy grilujte 10 až 12 minut.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Grilovaný telecí špíz

Hlavní chod Velmi snadné Česká Chuťovky Grilování Magazín 6/2013
(0)

Tip do kuchyně

 

Maso můžete marinovat i přes noc. Doporučujeme přitom ale marinádu solit až před grilováním. Jinak by sůl vytáhla veškerou vodu z masa.

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
1 cibule
1 lžíce sladké papriky
3 stroužky česneku
1 chilli paprička
125 ml madeiry
1 kg telecích řízků
2 lžíce hladkolisté petrželky
1 lžička soli

Jak na to?

1) Olej rozpalte v pánvi, přidejte cibuli a za občasného míchání opékejte 10 minut.

2) Přidejte papriku, česnek a chilli papričku, po další minutě rovněž madeiru a nechte částečně zredukovat. Sejměte z ohně a nechte zchladnout.

3) Pak směs rozmixujte a promíchejte ji s masem, petrželkou a solí a dejte na 4 hodiny do chladničky.

4) Maso navlékněte na jehlice nebo špejle a špízy grilujte 10 až 12 minut.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček

Inspirujte se podobnými recepty