
Cajunské kuře s rýží

Snadné
31-45 minut
4/5
Světová kuchyně
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Česnek 5 strouž.
- Pepř kajenský 1/2 plž
- Paprika mletá sladká 1/2 plž
- Tymián sušený 1/2 plž
- Sůl 1/2 člž
- Kuřecí prsní řízky 500 g
- Slanina plátková 3 plát.
- Olej řepkový 2 plž
- Cibule 1 ks
- Paprika červená 1 ks
- Řapíkatý celer 1 řap.
- Rýže 400 g
- Hrášek mražený 150 g
- Rajský protlak 2 plž
- Vývar kuřecí 1 l
- Petržel hladkolistá
- Česnek 5 strouž.
- Pepř kajenský 1/2 plž
- Paprika mletá sladká 1/2 plž
- Tymián sušený 1/2 plž
- Sůl 1/2 člž
- Kuřecí prsní řízky 500 g
- Slanina plátková 3 plát.
- Olej řepkový 2 plž
- Cibule 1 ks
- Paprika červená 1 ks
- Řapíkatý celer 1 řap.
- Rýže 400 g
- Hrášek mražený 150 g
- Rajský protlak 2 plž
- Vývar kuřecí 1 l
Příprava
- 1Smíchejte papriku, tymián, česnek, kajenský pepř a sůl. Směs rozdělte na poloviny, jednou posypte kostky masa a promíchejte.
- 2V litinovém hrnci opékejte 5 minut na středním ohni slaninu dokřupava. Vyndejte ji děrovanou sběračkou na papírové utěrky.
- 3Ve stejném hrnci rozpalte olej a opékejte na něm kořeněné maso 3 minuty, aby se uzavřelo. Pak maso vyndejte stranou.
- 4Do hrnce vhoďte cibuli, nechte zesklovatět, přidejte papriku, řapíkatý celer a zbývající směs koření. Za stálého míchání opékejte 5 minut.
- 5Přidejte rajský protlak a minutu za stálého míchání opékejte. Přidejte maso, rýži, hrášek a vše zalijte vývarem, který trochu osolte.
- 6Přiveďte k varu, snižte teplotu, aby směs jen tak probublávala. Pod poklicí vařte 27 minut nebo tak dlouho, až rýže i maso změknou.
- 7Rozdělte na talíře a hotové jídlo ozdobte petrželkou a slaninou.
- 1Smíchejte papriku, tymián, česnek, kajenský pepř a sůl. Směs rozdělte na poloviny, jednou posypte kostky masa a promíchejte.
- 2V litinovém hrnci opékejte 5 minut na středním ohni slaninu dokřupava. Vyndejte ji děrovanou sběračkou na papírové utěrky.
- 3Ve stejném hrnci rozpalte olej a opékejte na něm kořeněné maso 3 minuty, aby se uzavřelo. Pak maso vyndejte stranou.
- 4Do hrnce vhoďte cibuli, nechte zesklovatět, přidejte papriku, řapíkatý celer a zbývající směs koření. Za stálého míchání opékejte 5 minut.
- 5Přidejte rajský protlak a minutu za stálého míchání opékejte. Přidejte maso, rýži, hrášek a vše zalijte vývarem, který trochu osolte.
- 6Přiveďte k varu, snižte teplotu, aby směs jen tak probublávala. Pod poklicí vařte 27 minut nebo tak dlouho, až rýže i maso změknou.
- 7Rozdělte na talíře a hotové jídlo ozdobte petrželkou a slaninou.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.