ReceptyCajunské kuře s rýží
Albert logo
  • Cajunské kuře s rýží

Cajunské kuře s rýží

Cajunské kuře s rýží
Snadné
31-45 minut
4/5
Světová kuchyně
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Česnek 5 strouž.
  • Pepř kajenský 1/2 plž
  • Paprika mletá sladká 1/2 plž
  • Tymián sušený 1/2 plž
  • Sůl 1/2 člž
  • Kuřecí prsní řízky 500 g
  • Slanina plátková 3 plát.
  • Olej řepkový 2 plž
  • Cibule 1 ks
  • Paprika červená 1 ks
  • Řapíkatý celer 1 řap.
  • Rýže 400 g
  • Hrášek mražený 150 g
  • Rajský protlak 2 plž
  • Vývar kuřecí 1 l
  • Petržel hladkolistá
  • Česnek 5 strouž.
  • Pepř kajenský 1/2 plž
  • Paprika mletá sladká 1/2 plž
  • Tymián sušený 1/2 plž
  • Sůl 1/2 člž
  • Kuřecí prsní řízky 500 g
  • Slanina plátková 3 plát.
  • Olej řepkový 2 plž
  • Cibule 1 ks
  • Paprika červená 1 ks
  • Řapíkatý celer 1 řap.
  • Rýže 400 g
  • Hrášek mražený 150 g
  • Rajský protlak 2 plž
  • Vývar kuřecí 1 l

Příprava

  1. 1
    Smíchejte papriku, tymián, česnek, kajenský pepř a sůl. Směs rozdělte na poloviny, jednou posypte kostky masa a promíchejte.
  2. 2
    V litinovém hrnci opékejte 5 minut na středním ohni slaninu dokřupava. Vyndejte ji děrovanou sběračkou na papírové utěrky.
  3. 3
    Ve stejném hrnci rozpalte olej a opékejte na něm kořeněné maso 3 minuty, aby se uzavřelo. Pak maso vyndejte stranou.
  4. 4
    Do hrnce vhoďte cibuli, nechte zesklovatět, přidejte papriku, řapíkatý celer a zbývající směs koření. Za stálého míchání opékejte 5 minut.
  5. 5
    Přidejte rajský protlak a minutu za stálého míchání opékejte. Přidejte maso, rýži, hrášek a vše zalijte vývarem, který trochu osolte.
  6. 6
    Přiveďte k varu, snižte teplotu, aby směs jen tak probublávala. Pod poklicí vařte 27 minut nebo tak dlouho, až rýže i maso změknou.
  7. 7
    Rozdělte na talíře a hotové jídlo ozdobte petrželkou a slaninou.
  1. 1
    Smíchejte papriku, tymián, česnek, kajenský pepř a sůl. Směs rozdělte na poloviny, jednou posypte kostky masa a promíchejte.
  2. 2
    V litinovém hrnci opékejte 5 minut na středním ohni slaninu dokřupava. Vyndejte ji děrovanou sběračkou na papírové utěrky.
  3. 3
    Ve stejném hrnci rozpalte olej a opékejte na něm kořeněné maso 3 minuty, aby se uzavřelo. Pak maso vyndejte stranou.
  4. 4
    Do hrnce vhoďte cibuli, nechte zesklovatět, přidejte papriku, řapíkatý celer a zbývající směs koření. Za stálého míchání opékejte 5 minut.
  5. 5
    Přidejte rajský protlak a minutu za stálého míchání opékejte. Přidejte maso, rýži, hrášek a vše zalijte vývarem, který trochu osolte.
  6. 6
    Přiveďte k varu, snižte teplotu, aby směs jen tak probublávala. Pod poklicí vařte 27 minut nebo tak dlouho, až rýže i maso změknou.
  7. 7
    Rozdělte na talíře a hotové jídlo ozdobte petrželkou a slaninou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 8 dní

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě dnes

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě dnes

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 8 dní

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě dnes

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 15 dní

Od 16.07.2025 do 29.07.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.