Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyCajunské kuře s rýží
Albert logoAlbert logo
  • Cajunské kuře s rýží

Cajunské kuře s rýží

Cajunské kuře s rýží
Snadné
31-45 minut
4/5
Světová kuchyně
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Česnek 5 strouž.
  • Pepř kajenský 1/2 plž
  • Paprika mletá sladká 1/2 plž
  • Tymián sušený 1/2 plž
  • Sůl 1/2 člž
  • Kuřecí prsní řízky 500 g
  • Slanina plátková 3 plát.
  • Olej řepkový 2 plž
  • Cibule 1 ks
  • Paprika červená 1 ks
  • Řapíkatý celer 1 řap.
  • Rýže 400 g
  • Hrášek mražený 150 g
  • Rajský protlak 2 plž
  • Vývar kuřecí 1 l
  • Petržel hladkolistá
  • Česnek 5 strouž.
  • Pepř kajenský 1/2 plž
  • Paprika mletá sladká 1/2 plž
  • Tymián sušený 1/2 plž
  • Sůl 1/2 člž
  • Kuřecí prsní řízky 500 g
  • Slanina plátková 3 plát.
  • Olej řepkový 2 plž
  • Cibule 1 ks
  • Paprika červená 1 ks
  • Řapíkatý celer 1 řap.
  • Rýže 400 g
  • Hrášek mražený 150 g
  • Rajský protlak 2 plž
  • Vývar kuřecí 1 l

Příprava

1
Smíchejte papriku, tymián, česnek, kajenský pepř a sůl. Směs rozdělte na poloviny, jednou posypte kostky masa a promíchejte.
2
V litinovém hrnci opékejte 5 minut na středním ohni slaninu dokřupava. Vyndejte ji děrovanou sběračkou na papírové utěrky.
3
Ve stejném hrnci rozpalte olej a opékejte na něm kořeněné maso 3 minuty, aby se uzavřelo. Pak maso vyndejte stranou.
4
Do hrnce vhoďte cibuli, nechte zesklovatět, přidejte papriku, řapíkatý celer a zbývající směs koření. Za stálého míchání opékejte 5 minut.
5
Přidejte rajský protlak a minutu za stálého míchání opékejte. Přidejte maso, rýži, hrášek a vše zalijte vývarem, který trochu osolte.
6
Přiveďte k varu, snižte teplotu, aby směs jen tak probublávala. Pod poklicí vařte 27 minut nebo tak dlouho, až rýže i maso změknou.
7
Rozdělte na talíře a hotové jídlo ozdobte petrželkou a slaninou.
1
Smíchejte papriku, tymián, česnek, kajenský pepř a sůl. Směs rozdělte na poloviny, jednou posypte kostky masa a promíchejte.
2
V litinovém hrnci opékejte 5 minut na středním ohni slaninu dokřupava. Vyndejte ji děrovanou sběračkou na papírové utěrky.
3
Ve stejném hrnci rozpalte olej a opékejte na něm kořeněné maso 3 minuty, aby se uzavřelo. Pak maso vyndejte stranou.
4
Do hrnce vhoďte cibuli, nechte zesklovatět, přidejte papriku, řapíkatý celer a zbývající směs koření. Za stálého míchání opékejte 5 minut.
5
Přidejte rajský protlak a minutu za stálého míchání opékejte. Přidejte maso, rýži, hrášek a vše zalijte vývarem, který trochu osolte.
6
Přiveďte k varu, snižte teplotu, aby směs jen tak probublávala. Pod poklicí vařte 27 minut nebo tak dlouho, až rýže i maso změknou.
7
Rozdělte na talíře a hotové jídlo ozdobte petrželkou a slaninou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.