×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Smažený telecí řízek nejen na Vánoce

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Smažený telecí řízek nejen na Vánoce

Tip do kuchyně

 

Pokud nemáte vlastní recept na bramborový salát, určitě vyzkoušejte jeden z našich receptů.

Co budete potřebovat

6 řízků (à 150 g) z telecí kýty
sůl
hladká mouka na obalení
2-3 vejce, podle velikosti
180 g strouhanky olej nebo sádlo na smažení
150 g másla, na plátky
skrojky citronu k podávání

Jak na to?

1) Telecí plátky na okrajích mírně nařízněte, aby se při smažení nekroutily, a pak je hřbetem dlaně mírně naklepejte.

2) Osolte z obou stran, obalte v mouce, protáhněte je mírně našlehanými vejci a nakonec položte do strouhanky a z obou stran ji na řízky přitlačte.

3) Olej nebo sádlo rozpalte v pánvi s vyšším okrajem a z obou stran je osmahněte. Trvat by to mělo zhruba 10 minut.

4) Máslo nakrájejte na plátky a před podáváním je nechte rozpustit na hotových řízcích. Podávejte se skrojky citronu a bramborovým salátem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Smažený telecí řízek nejen na Vánoce

Hlavní chod Snadné Česká Vánoce Smažení Magazín 5/2011
(0)

Tip do kuchyně

 

Pokud nemáte vlastní recept na bramborový salát, určitě vyzkoušejte jeden z našich receptů.

Co budete potřebovat

6 řízků (à 150 g) z telecí kýty
sůl
hladká mouka na obalení
2-3 vejce, podle velikosti
180 g strouhanky olej nebo sádlo na smažení
150 g másla, na plátky
skrojky citronu k podávání

Jak na to?

1) Telecí plátky na okrajích mírně nařízněte, aby se při smažení nekroutily, a pak je hřbetem dlaně mírně naklepejte.

2) Osolte z obou stran, obalte v mouce, protáhněte je mírně našlehanými vejci a nakonec položte do strouhanky a z obou stran ji na řízky přitlačte.

3) Olej nebo sádlo rozpalte v pánvi s vyšším okrajem a z obou stran je osmahněte. Trvat by to mělo zhruba 10 minut.

4) Máslo nakrájejte na plátky a před podáváním je nechte rozpustit na hotových řízcích. Podávejte se skrojky citronu a bramborovým salátem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Inspirujte se podobnými recepty